TV

Jön az Orville harmadik évada


A Fox hivatalosan is bejelentette, hogy harmadik évadot kap az Orville sorozat, amelyet sokan úgy definiálnak, mint Seth MacFarlane szerelmes vallomását a Star Trekhez, némi humoros felhanggal fűszerezve.

A széria a mi világunkhoz képest 400 év múlva játszódik a jövőben, és a USS Orville legénységének kalandjait mutatja be. Éppúgy átéljük velük a felfedezett veszélyeket és csodákat, mint ahogy a hajón töltött mindennapjaikat is.

A sorozat megálmodója és sztárja, Seth MacFarlane alakítja a hajó kapitányát, Ed Mercert. De szorosan mögötte a főbb szerepekben ott van Adrienne Palicki (Kelly Grayson – Ed Mercer első tisztje és exfelesége), Penny Johnson Jerald (Claire Finn doktornő), Scott Grimes (Gordon Malloy), Peter Macon (Bortus), Halston Sage (Alara Kitan), J. Lee (John LaMarr), Mark Jackson (Isaac), Chad L. Coleman (Klyden) és Jessica Szohr (Talla Keyali).

A harmadik évad engedélyezésében talán az is közrejátszott, hogy az Orville-t jelenleg esélyesnek tartják egy Emmy-díjra. Seth MacFarlane a Deadline-nak elmondta, hogy bár első pillantásra úgy tűnhetett, hogy az Orville egy komikus sorozat, de ez csak egy fedősztori ahhoz, hogy megmutathassa mi is az, amit igazán létre szeretne hozni.

– Amikor kezdtük, úgy volt tervezve, hogy kicsit hibrid legyen: egyenletesen egyensúlyozzon a dráma és komédia mezsgyéjén – mesélte Seth. – Gyerekkorom óta nagy sci-fi rajongó vagyok. Titokban mindig is ilyen sorozatot akartam csinálni, de sokáig úgy éreztem, hogy nincs az az isten, hogy ezt elhiggyék nekem.

Seth úgy gondolta, hogy a helyes döntés volt az Orville-t sötétebb tónusba vinni a második évadban.

Jessica Szohr, Mark Jackson és Adrianne Palicki

– Hogy fenntartsa a figyelmet, egy egyórás epizódnak is valódi tétekkel kell rendelkeznie – magyarázta. – Ez volt a legnagyobb félelmem már a kezdetektől: ha az emberek nincsenek velünk, nem izgulnak értünk, akkor nem fog sokáig tartani a széria. De szerencsére velünk voltak, úgyhogy erre tudtunk támaszkodni.

Seth MacFarlane ésScott Grimes

Az Orville a második évadban felépítette a saját univerzumát, új, veszélyes ellenségeket szerzett magának a kayloniak személyében, amellyel a Bolygóközi Szövetség egyfajta együttműködésre kényszerült a korábban ellenségesnek tartott krillekkel is.

Ezzel a meglepően drámai fordulattal és epizóddal az Orville végképp leszakadt a Star Trekről. Ha volt is eddig kétség bárkiben efelől: már nem paródia, hanem önálló sorozat, amely úgy tűnik a stúdiónak megér egy harmadik évadot. Mi nagyon várjuk. Ti is?

Kasza Magdolna


Leave a Comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük