Mozi - TV

Hivatalos! J. J. Abrams rendezi a Star Wars filmet


Ami tegnap még pletyka volt, ma már biztos. A starwars.comra is kikerült a hír, miszerint Jefrey Jacob Abrams fogja rendezni a Star Wars 7. részét, mi több, produceri munkát is végez majd, és beszáll a projektbe a produkciós cége, a Bad Robot .

“J. J. erre a tökéletes rendező. Veleszületett érzéke van a filmrendezéshez és természetszerűen megérti a franchise-t. Tudja, mi a Star Wars-élmény, és meg van hozzá a képessége, hogy egy felejthetetlen filmet készítsen” – mondta Kathleen Kennedy, a Lucasfilm elnöke és a 7. rész executive producere.

“Engem lenyűgözött, mint filmkészítő és mesélő” – tette hozzá a magáét George Lucas, aki kreatív tanácsadóként vesz részt a projektben. – “Ő az ideális rendező az új Star Wars filmhez, úgyhogy az örökség nem is lehetne jobb kezekben.”

Abrams a következőképpen nyilatkozott: “Nagy megtiszteltetés nekem, hogy részese lehetek a Star Wars új fejezetének, és, hogy együtt dolgozhatok Kathy Kennedy-vel és ezekkel a remek emberekkel. És talán még hálásabb vagyok George Lucasnak most, mint gyerekkoromban.”

A nagy bejelentés mellett további szakemberek fedélzetre vételét is leleplezték. Produceri munkát vállal Abrams társa, Bryan Burk is, valamint besegít a munkálatokba Lawrence Kasdan és Simon Kinberg. Kasdan neve már ismerős lehet a Star Wars rajongóknak, hiszen ő írta A Birodalom visszavág és A Jedi visszatér forgatókönyveit, az ő nevéhez fűződik a Shadow of the Empire című játék története, de ő jegyzi Az elveszett frigyláda fosztogatói, a Több mint testőr és a Wyatt Earp forgatókönyveit is.

További visszatérők lesznek: Dennis Muren vizuális szakember, aki A Sith-ek bosszúját leszámítva minden Star Wars mozifilmből kivette a részét, Ben Burtt hangmérnök, akinek a Galaxis jellegzetes hangjait köszönhetjük, és Matthew Wood hangvágó, aki ugyan csak a Baljós árnyak óta vesz részt a Star Wars filmek elkészítésében, de azóta igen aktív, ráadásul szinkronszerepeket is vállal, ő kölcsönzi a hangját a harci droidoknak és a harmadik rész algonoszának, a kiborg Grievous tábornoknak.

Végül ami szinte magától értetődő, lényegében nélkülük nincs is Star Wars film: a vizuális trükkökért az Industrial Light & Magic, a hangokért pedig a Skywalker Sound fog felelni, melyek szintén a Disney égisze alatt működnek már.


30 hozzászólás on Hivatalos! J. J. Abrams rendezi a Star Wars filmet

 1. Hogy J. J. Abrams a Star Wars ep7 és a két utolsó Star Trek rendezője, az végre összehozza a két franchise rajongóinak kemény magját is. Együtt fújhatnak a közös ellenségre. 🙂

 2. Gerzson

  Remélem, fél úton rájönnek, hogy szar a forgatókönyv, és JJ felhívja Damon Lindelofot, hogy egy kicsit rázza már gatyába! Biztos fasza film jönne ki belőle! 😀

 3. claydon

  Azt hiszem ez jobban fog neki sikerülni, mint a Star Trek film. Egy látványos űrben játszódó mese közelebb áll Abramshez, mint egy igazi sci-fi, ahhoz Ő úgy tűnik kevés. Remélem ez azt is jelenti, hogy ha lesznek további ST filmek azt már nem Ő rendezi.

 4. Én viszont kimondottan remélem, hogy a Star Wars nem akadályozza meg abban, hogy harmadik, negyedik Star Trek filmet csináljon 🙂

 5. Akkor tisztázzuk;most jön a 7. rész, a Jedi visszatér utáni történésekkel… Nem 30évvel ezelőtt, mikor Harrison Ford a fénykorát élte, Carrie Fisher pedig még a szexi 20 éveit taposta… PEDIG a Thrawn trillógia nagyon jó lett volna:P*.*

 6. claydon

  Hát ha neked tetszett, hogy az átlag sci-fi szintjére süllyesztette az ST-t, olyan filmek szintjére amelyekben a látvány és az akció mindennél fontosabb, és kivett belőle mindent amiben az ST különbözött a többi sci-fitől és amik miatt az emberek megszerették, akkor tényleg reméld, hogy rendezzen még filmeket, mert ezt biztosan továbbra is megkapop tőle.

 7. Én is csatlakozom Merrashoz, mivel Abrams már letett egy minden ízében zseniális Star Trek filmet (és benne volt minden, ami miatt a Star Treket megszerettem, humor, szerethető karakterek, vidám világ, akció és látvány, pont, mint a TOS-ban), és elég biztos vagyok abban, hogy a folytatás felér majd hozzá, így remélem, azért az SW mellett még megörvendeztet minket pár Trekkel is. Ha esetleg valakiben még felmerülne, hogy az Alien univerzumhoz is odaengednék, felveszem az Abrams nevet. 😀

 8. ranger

  Mint filmes alkotás rendkívül hangulatos volt a Star Trek 11, és jól játszott rá a rajongók “adjátok vissza az univerzumunkat” kollektív kívánságára. Ugyanakkor hiányzott belőle a megfontolt, elgondolkodtató tudományos hangulat és lassúság, ami a szériát a kezdetektől jelemezte, és Roddenbery vágya szerint is megkülönböztette a többi űroperától. A franchise most sikeres, de semmi jele, hogy újra sorozat készülne, vagy hogy bárki is komolyan foglalkozna tovább a Prime idővonallal TV-s vonalon, ami valahol a régi rajongók arculpökése. Úgyhogy igenis kettős a dolog.
  Ami pedig a Star Warst illeti, a Supermenen is bajos lenne segíteni, ha kiderült volna, hogy Lex Luthor Clark Kent apja, és ö nemzette ifjúkorában Kryptót, míg Lois Lane a testvére és Jimmy Olsennel kavar.
  Mindkét franchise esetében löttek az eredeti hangulatnak, ami nagy veszteség, bármennyire cool is vagy nem cool most a Star Trek.

 9. Aki az eredeti hangulatot akarja, az nézze a korábbi filmeket és sorozatokat. A VHS/DVD/BR csodája, bármikor visszanézhető. De mivel azóta eltelt 30-40 év, és megváltozott minden, ami megváltozhat, elég bajos lenne visszahozni azt a régit. Inkább tanuljunk meg örülni az újnak, mint a múlton rágódni és visszasírni.

 10. zolij

  @ranger hát nem tudom, ha választani kell a star trek franchise halála vagy abrams általi modernizálása között (márpedig a nemesis bevételileg eléggé a szakadék szélére lökre a star treket), akkor én az utóbbit választom. Másrészt szerintem azért az ST filmek sose a mély mondanivalóról voltak híresek (legalábbis az utolsó pár semmiképp), azt meghagyták a sorozatoknak.

 11. ranger

  dzséjt: Aki meg újat akar, az alkosson újat, ne a régit erőszakolja meg, mert a logo bevételt jelent. Jótanácsért cserébe jótanács. Keresd az igazzy értéket, ami halhatatlanná tette ezeket a címeket, ne a hollywoody erölködést, ami csak pénzt facsar belőlük.

  zolij:Én sem a franchise halálát (Ent Nemezis Voy brrr) kívánom vissza, hanem az olyan jobb epizódokat mint az Inner Light (TNG), Progress (DS9), Szempillantás alatt (VOY)vagy a vulcan trilógia (Ent). Ennek a hangulatnak lőttek, amíg a Trek ilyen fenemód sikeres. A TOS régen kísérletezés volt a lehetőségekkel, a NUKirk film csak popcorn mozi.

 12. Nekem pont azért tetszett az Abrams-féle Star Trek, mert nagyon jól a Trek gyökereihez ment vissza: a remek karakterek és a kaland volt az, ami az eredeti sorozatnak anno az erőssége volt. Csak hát tényleg eljárt felette az idő, de Abrams nagyon jól modernizálta a dolgot.

 13. ranger: nem te fogod megmondani nekem, hogy mi az értéke, ebben egyezzünk meg. 😉 A Star Trek meg nem lett megerőszakolva a 2009-es filmmel (az Enterpriser utolsó részével, na, azzal igen). És erősem kétlem, hogy ilyen múlttal és stábbal a Star Wars ep7 megerőszakolja az SW-t. Bár tudom, hogy neked más a véleményed az ep1-2-3-mal kapcsolatban, de erről vitáztunk már eleget. 🙂
  De egyrészt, aki régit akarja, nosza, rajta, alkosson egyet a régi szellemben. 😛
  Másrészt, ez egy elég ostoba tanács. Szóval a régiek önzőzhetnek, csak övék a Trek és az SW, aki meg újra vágyik ezekben a franchise-okban, azoknak meg kuss? Hm… Érdekes felfogás, nem mondom.
  Amúgy szívesen alkotnék újat, lenne is egy-két ötletem, csak egy a bibi, hogy kis hazánk kis városában élek, nem Hollywoodban, így vajmi nehéz lesz a közel vagy távoli jövőben Star Trek filmet csinálnom. Tehát, míg te megteheted, hogy a régit újra megtekintsd, én, aki újra vágyom, nem tehetem meg, hogy készítsek magamnak. Szóval bizodalmam az Abrams és Lucas félékben van, akik mernek újat álmodni és csinálni, és az nem csak jó, hanem fergeteges, és én megnézhetem. Ha meg csinál egy pocsék filmet, akkor meg majd jól tombolok egyet a bologomon, de ez egyelőre még nem következett be.

 14. inferno666

  Én kifejezetten örüéknék, ha J.J.Abrams, leállna a Star Trek filmek készítésével és végre valaki tehetségesebbnek adná át az univerzumot. A régi Trek-ek újra felélesztése szerintem se jó öltet, elvégre mai szemmel nézve, még a DS9 is kissé már gagyinak hat, de az is biztos, hogy Abrams átlagos,könnyű szórakozást ígérő, akciófilmjei, messze nem aknázzák ki a máig legnagyobb sci-fi univerzumban rejlő lehetőségeket. Én leginkább egy Battlestar Galactica, Babylon 5 keverék sorozatot szeretnék, az eredeti idővonalon. Csakhogy, amíg Abrams a filmeket csinálja, a Paramount biztosan nem fog új sorozatot indítani, mert minek. A név így is rengeteg pénzt hoz a konyhára. Miért kéne pénzt kockáztatni egy minőségi sorozattal. Jelenleg, amíg Abrams futtatja, a Trek nem más, mint egy pénzgyár. A tartalom nem számít.

 15. ranger

  dzséjet: Nem bánom valaki más is megmondhatja Neked. Csak mondaná már. 😉 Az ST 11 mint film nekem is tetszett, de játszódhatott volna a Prime idővonalon is bemutatva az ifjú Kirk és Spock első találkozását, és akkor talán Trekként is tetszene.
  A Star Wars meg Birodalom és Lázadás nélkül, nem olyan ez mint a Star Trek lenne Föderáció meg Csillagflotta nélkül? Hát sok sikert hozzá, majd meglátjuk mi sül ki belőle…
  Félreértés ne essék J.J. jó szakember, jó választás csak – szvsz – már régen letért a pályáról az SW, és innen marha nehéz lesz igazi SW hangulatot teremteni. Ha annak idején nem csinálnak Vaderből teljhatalmú hadurat, hanem meghagyják bad ass ügynöknek, és hozzá hasonlók sokaságával nehezítik meg Luke és Leia életét, akkor talán lenne még miről beszélni. De ki fog izgulni azokért a jedikért, akik akkor sem ijednek meg, ha egy szörny falatozik a suhanbongójukból. Ki fog aggódni a kiválasztott unokájáért, amikor hála a kétsithes szabálynak egy komoly ellenfél sem állhat az útjába. Vagy valami újjal próbálkoznak majd? Tudjuk a Vongok esetében ez mekkora sikert aratott. Nehéz komolyan venni a setét oldalt is, ami semmilyen hatást nem gyakorol az ügyfélre, amikor hold méletű állomások lakosságát teszi hidegre, de rögtön csábít ha egy diktátornak osztja ki a jólmegérdemelt pofont. Ahogy Timothy Zhan, úgy én sem lennék kíváncsi még egy állj át a sötét oldalra eposzra. Sokan Solót sírják vissza, de úgysem fonak találni egy fiatal Fordot, ahogy semmi sem garantálja a szereplők közti kémiát sem, ami a trilógiában végig megvolt. A régi szerencsés csillagzat alatt született, sok tehetséges ember terelgette Lucast, ott volt Williams zenéje Mquierre látványtervei, de mi a valószínűsége hogy még egyszer igy klappolnak majd a dolgok. Szóval így értettem, hogy alaposan fel van adva a labda Abramsnak (meg az írónak). Aki egyébként a Paramount bejelentése szerint továbbra is bábáskodik a Star Trek fölött is, akár jó ez nekünk, akár nem.

 16. “A Star Wars meg Birodalom és Lázadás nélkül, nem olyan ez mint a Star Trek lenne Föderáció meg Csillagflotta nélkül?”
  Nem! Mivel a Star Trek sem csak attól Star Trek, hogy Föderáció és Csillagflotta van benne, és a Star Wars sem attól lesz Star Wars, hogy Birodalom és Lázadás van benne. Aki ezt hiszi, nos, az nem tudja, mi ezeknek a szériáknak az értéke. 😉

 17. ranger

  Márpedig – és szvsz – a lázadás és a felfedezés e két cím esszenciája, sava és borsa. (Ahogy a Pókemberé a tisztesség, a régi BSG-é a remény, vagy a B5-é a megértés)És füszerben nem lehet hiány. Nem véletlen hogy az EU-ból is az őseredetiker (Foster, Daley) T.Z. folytatásait meg az X-Wing szériát érdemes olvasni, mert ezekben még a kicsi harap a nagyba, a többi cím meg szétaprózódik és ebek harmincadjára hull.

 18. Semmilyen téren nem ragaszkodnak az eddig megjelent könyvek vagy képregényekhez ! Egy teljesen más alternatív történet lesz vászonra víve 2015-ben se a Thrawn trilógia se hagyaték vagy a Yuuzhan Vong háború ! Ezek “mennek a levesbe”

 19. zolij

  @inferno666 sajnálom, ha tőlem tudod meg, de a Paramount számára a Star Trek mindig is pénzgyár volt. Ilyen ez a kapitalizmus sajna. Márpedig az Abrams érkezése előtti Star Trek már túl kevés embert érdekelt ahhoz, hogy a Paramountnak megérje filmet vagy sorozatot csinálnia. A modernizált Star Trekkel az embereket újra elkezdte érdekelni az ST (figyeld csak majd a májusi film bevételi mutatóit) és ez Abrams érdeme. Ha lesz esetleg később ST sorozat, akkor az pont hogy Abrams munkássága miatt lesz.

 20. inferno666

  Ez mondjuk, tényleg igaz. Én csak amiatt aggódom, hogy amíg Abrams folytatja filmsorozatot, a Paramount nem vállal be egy új Trek szériát. Ez még nem is lenne akkora baj, csakhogy jelenleg egyetlen űrsci-fi sorozat sincs a TV-ben, amire 1987-óta nem volt példa. És pont akkor, mikor CGI-al, szinte már mindent meg lehet csinálni, amit sci-fi író csak akarhat.

 21. I loved as much as you will receive carried out right here. The sketch is tasteful, your authored subject matter stylish. nonetheless, you command get bought an nervousness over that you wish be delivering the following. unwell unquestionably come further formerly again as exactly the same nearly very often inside case you shield this hike.

 22. I used to be suggested this blog by my cousin. I am no longer sure whether this post is written via him as no one else know such specified about my difficulty. You’re wonderful! Thank you!

Leave a Comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük