Mozi - TV

Hivatalos! J. J. Abrams rendezi a Star Wars filmet


Ami tegnap még pletyka volt, ma már biztos. A starwars.comra is kikerült a hír, miszerint Jefrey Jacob Abrams fogja rendezni a Star Wars 7. részét, mi több, produceri munkát is végez majd, és beszáll a projektbe a produkciós cége, a Bad Robot .

“J. J. erre a tökéletes rendező. Veleszületett érzéke van a filmrendezéshez és természetszerűen megérti a franchise-t. Tudja, mi a Star Wars-élmény, és meg van hozzá a képessége, hogy egy felejthetetlen filmet készítsen” – mondta Kathleen Kennedy, a Lucasfilm elnöke és a 7. rész executive producere.

“Engem lenyűgözött, mint filmkészítő és mesélő” – tette hozzá a magáét George Lucas, aki kreatív tanácsadóként vesz részt a projektben. – “Ő az ideális rendező az új Star Wars filmhez, úgyhogy az örökség nem is lehetne jobb kezekben.”

Abrams a következőképpen nyilatkozott: “Nagy megtiszteltetés nekem, hogy részese lehetek a Star Wars új fejezetének, és, hogy együtt dolgozhatok Kathy Kennedy-vel és ezekkel a remek emberekkel. És talán még hálásabb vagyok George Lucasnak most, mint gyerekkoromban.”

A nagy bejelentés mellett további szakemberek fedélzetre vételét is leleplezték. Produceri munkát vállal Abrams társa, Bryan Burk is, valamint besegít a munkálatokba Lawrence Kasdan és Simon Kinberg. Kasdan neve már ismerős lehet a Star Wars rajongóknak, hiszen ő írta A Birodalom visszavág és A Jedi visszatér forgatókönyveit, az ő nevéhez fűződik a Shadow of the Empire című játék története, de ő jegyzi Az elveszett frigyláda fosztogatói, a Több mint testőr és a Wyatt Earp forgatókönyveit is.

További visszatérők lesznek: Dennis Muren vizuális szakember, aki A Sith-ek bosszúját leszámítva minden Star Wars mozifilmből kivette a részét, Ben Burtt hangmérnök, akinek a Galaxis jellegzetes hangjait köszönhetjük, és Matthew Wood hangvágó, aki ugyan csak a Baljós árnyak óta vesz részt a Star Wars filmek elkészítésében, de azóta igen aktív, ráadásul szinkronszerepeket is vállal, ő kölcsönzi a hangját a harci droidoknak és a harmadik rész algonoszának, a kiborg Grievous tábornoknak.

Végül ami szinte magától értetődő, lényegében nélkülük nincs is Star Wars film: a vizuális trükkökért az Industrial Light & Magic, a hangokért pedig a Skywalker Sound fog felelni, melyek szintén a Disney égisze alatt működnek már.


153 hozzászólás on Hivatalos! J. J. Abrams rendezi a Star Wars filmet

 1. Hogy J. J. Abrams a Star Wars ep7 és a két utolsó Star Trek rendezője, az végre összehozza a két franchise rajongóinak kemény magját is. Együtt fújhatnak a közös ellenségre. 🙂

 2. Gerzson

  Remélem, fél úton rájönnek, hogy szar a forgatókönyv, és JJ felhívja Damon Lindelofot, hogy egy kicsit rázza már gatyába! Biztos fasza film jönne ki belőle! 😀

 3. claydon

  Azt hiszem ez jobban fog neki sikerülni, mint a Star Trek film. Egy látványos űrben játszódó mese közelebb áll Abramshez, mint egy igazi sci-fi, ahhoz Ő úgy tűnik kevés. Remélem ez azt is jelenti, hogy ha lesznek további ST filmek azt már nem Ő rendezi.

 4. Én viszont kimondottan remélem, hogy a Star Wars nem akadályozza meg abban, hogy harmadik, negyedik Star Trek filmet csináljon 🙂

 5. Akkor tisztázzuk;most jön a 7. rész, a Jedi visszatér utáni történésekkel… Nem 30évvel ezelőtt, mikor Harrison Ford a fénykorát élte, Carrie Fisher pedig még a szexi 20 éveit taposta… PEDIG a Thrawn trillógia nagyon jó lett volna:P*.*

 6. claydon

  Hát ha neked tetszett, hogy az átlag sci-fi szintjére süllyesztette az ST-t, olyan filmek szintjére amelyekben a látvány és az akció mindennél fontosabb, és kivett belőle mindent amiben az ST különbözött a többi sci-fitől és amik miatt az emberek megszerették, akkor tényleg reméld, hogy rendezzen még filmeket, mert ezt biztosan továbbra is megkapop tőle.

 7. Én is csatlakozom Merrashoz, mivel Abrams már letett egy minden ízében zseniális Star Trek filmet (és benne volt minden, ami miatt a Star Treket megszerettem, humor, szerethető karakterek, vidám világ, akció és látvány, pont, mint a TOS-ban), és elég biztos vagyok abban, hogy a folytatás felér majd hozzá, így remélem, azért az SW mellett még megörvendeztet minket pár Trekkel is. Ha esetleg valakiben még felmerülne, hogy az Alien univerzumhoz is odaengednék, felveszem az Abrams nevet. 😀

 8. ranger

  Mint filmes alkotás rendkívül hangulatos volt a Star Trek 11, és jól játszott rá a rajongók “adjátok vissza az univerzumunkat” kollektív kívánságára. Ugyanakkor hiányzott belőle a megfontolt, elgondolkodtató tudományos hangulat és lassúság, ami a szériát a kezdetektől jelemezte, és Roddenbery vágya szerint is megkülönböztette a többi űroperától. A franchise most sikeres, de semmi jele, hogy újra sorozat készülne, vagy hogy bárki is komolyan foglalkozna tovább a Prime idővonallal TV-s vonalon, ami valahol a régi rajongók arculpökése. Úgyhogy igenis kettős a dolog.
  Ami pedig a Star Warst illeti, a Supermenen is bajos lenne segíteni, ha kiderült volna, hogy Lex Luthor Clark Kent apja, és ö nemzette ifjúkorában Kryptót, míg Lois Lane a testvére és Jimmy Olsennel kavar.
  Mindkét franchise esetében löttek az eredeti hangulatnak, ami nagy veszteség, bármennyire cool is vagy nem cool most a Star Trek.

 9. Aki az eredeti hangulatot akarja, az nézze a korábbi filmeket és sorozatokat. A VHS/DVD/BR csodája, bármikor visszanézhető. De mivel azóta eltelt 30-40 év, és megváltozott minden, ami megváltozhat, elég bajos lenne visszahozni azt a régit. Inkább tanuljunk meg örülni az újnak, mint a múlton rágódni és visszasírni.

 10. zolij

  @ranger hát nem tudom, ha választani kell a star trek franchise halála vagy abrams általi modernizálása között (márpedig a nemesis bevételileg eléggé a szakadék szélére lökre a star treket), akkor én az utóbbit választom. Másrészt szerintem azért az ST filmek sose a mély mondanivalóról voltak híresek (legalábbis az utolsó pár semmiképp), azt meghagyták a sorozatoknak.

 11. ranger

  dzséjt: Aki meg újat akar, az alkosson újat, ne a régit erőszakolja meg, mert a logo bevételt jelent. Jótanácsért cserébe jótanács. Keresd az igazzy értéket, ami halhatatlanná tette ezeket a címeket, ne a hollywoody erölködést, ami csak pénzt facsar belőlük.

  zolij:Én sem a franchise halálát (Ent Nemezis Voy brrr) kívánom vissza, hanem az olyan jobb epizódokat mint az Inner Light (TNG), Progress (DS9), Szempillantás alatt (VOY)vagy a vulcan trilógia (Ent). Ennek a hangulatnak lőttek, amíg a Trek ilyen fenemód sikeres. A TOS régen kísérletezés volt a lehetőségekkel, a NUKirk film csak popcorn mozi.

 12. Nekem pont azért tetszett az Abrams-féle Star Trek, mert nagyon jól a Trek gyökereihez ment vissza: a remek karakterek és a kaland volt az, ami az eredeti sorozatnak anno az erőssége volt. Csak hát tényleg eljárt felette az idő, de Abrams nagyon jól modernizálta a dolgot.

 13. ranger: nem te fogod megmondani nekem, hogy mi az értéke, ebben egyezzünk meg. 😉 A Star Trek meg nem lett megerőszakolva a 2009-es filmmel (az Enterpriser utolsó részével, na, azzal igen). És erősem kétlem, hogy ilyen múlttal és stábbal a Star Wars ep7 megerőszakolja az SW-t. Bár tudom, hogy neked más a véleményed az ep1-2-3-mal kapcsolatban, de erről vitáztunk már eleget. 🙂
  De egyrészt, aki régit akarja, nosza, rajta, alkosson egyet a régi szellemben. 😛
  Másrészt, ez egy elég ostoba tanács. Szóval a régiek önzőzhetnek, csak övék a Trek és az SW, aki meg újra vágyik ezekben a franchise-okban, azoknak meg kuss? Hm… Érdekes felfogás, nem mondom.
  Amúgy szívesen alkotnék újat, lenne is egy-két ötletem, csak egy a bibi, hogy kis hazánk kis városában élek, nem Hollywoodban, így vajmi nehéz lesz a közel vagy távoli jövőben Star Trek filmet csinálnom. Tehát, míg te megteheted, hogy a régit újra megtekintsd, én, aki újra vágyom, nem tehetem meg, hogy készítsek magamnak. Szóval bizodalmam az Abrams és Lucas félékben van, akik mernek újat álmodni és csinálni, és az nem csak jó, hanem fergeteges, és én megnézhetem. Ha meg csinál egy pocsék filmet, akkor meg majd jól tombolok egyet a bologomon, de ez egyelőre még nem következett be.

 14. inferno666

  Én kifejezetten örüéknék, ha J.J.Abrams, leállna a Star Trek filmek készítésével és végre valaki tehetségesebbnek adná át az univerzumot. A régi Trek-ek újra felélesztése szerintem se jó öltet, elvégre mai szemmel nézve, még a DS9 is kissé már gagyinak hat, de az is biztos, hogy Abrams átlagos,könnyű szórakozást ígérő, akciófilmjei, messze nem aknázzák ki a máig legnagyobb sci-fi univerzumban rejlő lehetőségeket. Én leginkább egy Battlestar Galactica, Babylon 5 keverék sorozatot szeretnék, az eredeti idővonalon. Csakhogy, amíg Abrams a filmeket csinálja, a Paramount biztosan nem fog új sorozatot indítani, mert minek. A név így is rengeteg pénzt hoz a konyhára. Miért kéne pénzt kockáztatni egy minőségi sorozattal. Jelenleg, amíg Abrams futtatja, a Trek nem más, mint egy pénzgyár. A tartalom nem számít.

 15. ranger

  dzséjet: Nem bánom valaki más is megmondhatja Neked. Csak mondaná már. 😉 Az ST 11 mint film nekem is tetszett, de játszódhatott volna a Prime idővonalon is bemutatva az ifjú Kirk és Spock első találkozását, és akkor talán Trekként is tetszene.
  A Star Wars meg Birodalom és Lázadás nélkül, nem olyan ez mint a Star Trek lenne Föderáció meg Csillagflotta nélkül? Hát sok sikert hozzá, majd meglátjuk mi sül ki belőle…
  Félreértés ne essék J.J. jó szakember, jó választás csak – szvsz – már régen letért a pályáról az SW, és innen marha nehéz lesz igazi SW hangulatot teremteni. Ha annak idején nem csinálnak Vaderből teljhatalmú hadurat, hanem meghagyják bad ass ügynöknek, és hozzá hasonlók sokaságával nehezítik meg Luke és Leia életét, akkor talán lenne még miről beszélni. De ki fog izgulni azokért a jedikért, akik akkor sem ijednek meg, ha egy szörny falatozik a suhanbongójukból. Ki fog aggódni a kiválasztott unokájáért, amikor hála a kétsithes szabálynak egy komoly ellenfél sem állhat az útjába. Vagy valami újjal próbálkoznak majd? Tudjuk a Vongok esetében ez mekkora sikert aratott. Nehéz komolyan venni a setét oldalt is, ami semmilyen hatást nem gyakorol az ügyfélre, amikor hold méletű állomások lakosságát teszi hidegre, de rögtön csábít ha egy diktátornak osztja ki a jólmegérdemelt pofont. Ahogy Timothy Zhan, úgy én sem lennék kíváncsi még egy állj át a sötét oldalra eposzra. Sokan Solót sírják vissza, de úgysem fonak találni egy fiatal Fordot, ahogy semmi sem garantálja a szereplők közti kémiát sem, ami a trilógiában végig megvolt. A régi szerencsés csillagzat alatt született, sok tehetséges ember terelgette Lucast, ott volt Williams zenéje Mquierre látványtervei, de mi a valószínűsége hogy még egyszer igy klappolnak majd a dolgok. Szóval így értettem, hogy alaposan fel van adva a labda Abramsnak (meg az írónak). Aki egyébként a Paramount bejelentése szerint továbbra is bábáskodik a Star Trek fölött is, akár jó ez nekünk, akár nem.

 16. “A Star Wars meg Birodalom és Lázadás nélkül, nem olyan ez mint a Star Trek lenne Föderáció meg Csillagflotta nélkül?”
  Nem! Mivel a Star Trek sem csak attól Star Trek, hogy Föderáció és Csillagflotta van benne, és a Star Wars sem attól lesz Star Wars, hogy Birodalom és Lázadás van benne. Aki ezt hiszi, nos, az nem tudja, mi ezeknek a szériáknak az értéke. 😉

 17. ranger

  Márpedig – és szvsz – a lázadás és a felfedezés e két cím esszenciája, sava és borsa. (Ahogy a Pókemberé a tisztesség, a régi BSG-é a remény, vagy a B5-é a megértés)És füszerben nem lehet hiány. Nem véletlen hogy az EU-ból is az őseredetiker (Foster, Daley) T.Z. folytatásait meg az X-Wing szériát érdemes olvasni, mert ezekben még a kicsi harap a nagyba, a többi cím meg szétaprózódik és ebek harmincadjára hull.

 18. Semmilyen téren nem ragaszkodnak az eddig megjelent könyvek vagy képregényekhez ! Egy teljesen más alternatív történet lesz vászonra víve 2015-ben se a Thrawn trilógia se hagyaték vagy a Yuuzhan Vong háború ! Ezek “mennek a levesbe”

 19. zolij

  @inferno666 sajnálom, ha tőlem tudod meg, de a Paramount számára a Star Trek mindig is pénzgyár volt. Ilyen ez a kapitalizmus sajna. Márpedig az Abrams érkezése előtti Star Trek már túl kevés embert érdekelt ahhoz, hogy a Paramountnak megérje filmet vagy sorozatot csinálnia. A modernizált Star Trekkel az embereket újra elkezdte érdekelni az ST (figyeld csak majd a májusi film bevételi mutatóit) és ez Abrams érdeme. Ha lesz esetleg később ST sorozat, akkor az pont hogy Abrams munkássága miatt lesz.

 20. inferno666

  Ez mondjuk, tényleg igaz. Én csak amiatt aggódom, hogy amíg Abrams folytatja filmsorozatot, a Paramount nem vállal be egy új Trek szériát. Ez még nem is lenne akkora baj, csakhogy jelenleg egyetlen űrsci-fi sorozat sincs a TV-ben, amire 1987-óta nem volt példa. És pont akkor, mikor CGI-al, szinte már mindent meg lehet csinálni, amit sci-fi író csak akarhat.

 21. I loved as much as you will receive carried out right here. The sketch is tasteful, your authored subject matter stylish. nonetheless, you command get bought an nervousness over that you wish be delivering the following. unwell unquestionably come further formerly again as exactly the same nearly very often inside case you shield this hike.

 22. I used to be suggested this blog by my cousin. I am no longer sure whether this post is written via him as no one else know such specified about my difficulty. You’re wonderful! Thank you!

 23. We are a group of volunteers and opening a new scheme in our community. Your website provided us with valuable info to work on. You have done a formidable job and our entire community will be thankful to you.

 24. I know this if off topic but I’m looking into starting my own weblog and was wondering what all is required to get set up? I’m assuming having a blog like yours would cost a pretty penny? I’m not very web smart so I’m not 100% certain. Any recommendations or advice would be greatly appreciated. Appreciate it

 25. Excellent goods from you, man. I have understand your stuff previous to and you are just too great. I actually like what you have acquired here, really like what you’re stating and the way in which you say it. You make it entertaining and you still care for to keep it smart. I cant wait to read much more from you. This is really a terrific web site.

 26. There are some fascinating deadlines in this article but I don’t know if I see all of them heart to heart. There’s some validity but I’ll take maintain opinion until I look into it further. Good article , thanks and we want more! Added to FeedBurner as nicely

 27. I believe this is one of the so much significant information for me. And i’m happy studying your article. But should commentary on few normal issues, The web site style is perfect, the articles is in reality nice : D. Good task, cheers

 28. I simply want to mention I am newbie to blogging and actually liked you’re blog site. Most likely I’m going to bookmark your site . You really come with amazing writings. Kudos for sharing with us your website page.

 29. Thank you for the sensible critique. Me and my neighbor were just preparing to do some research on this. We got a grab a book from our area library but I think I learned more clear from this post. I am very glad to see such great information being shared freely out there.

 30. Thanks for these pointers. One thing I should also believe is that often credit cards supplying a 0% interest rate often bait consumers in zero interest, instant endorsement and easy on-line balance transfers, but beware of the most recognized factor that will probably void that 0% easy road annual percentage rate plus throw one out into the bad house fast.

 31. My spouse and i ended up being absolutely more than happy Emmanuel could finish off his analysis from the ideas he gained through the web page. It is now and again perplexing just to possibly be offering instructions many people have been making money from. Therefore we already know we need the writer to thank for that. The explanations you have made, the simple web site navigation, the relationships you will aid to foster – it’s got mostly fabulous, and it’s really aiding our son and the family reason why this subject matter is fun, and that’s rather essential. Many thanks for all the pieces!

 32. Thank you for the good writeup. It actually was a entertainment account it. Look complicated to more brought agreeable from you! However, how could we keep in touch?

 33. Nice blog here! Also your website loads up very fast! What host are you using? Can I get your affiliate link to your host? I wish my website loaded up as fast as yours lol

 34. Thank you, I’ve just been looking for info about this subject for a long time and yours is the greatest I’ve found out so far. But, what in regards to the bottom line? Are you certain in regards to the source?

 35. Having read this I thought it was extremely enlightening. I appreciate you taking the time and effort to put this article together. I once again find myself spending a significant amount of time both reading and posting comments. But so what, it was still worth it!

 36. Right here is the perfect website for everyone who wants to understand this topic. You realize so much its almost tough to argue with you (not that I really will need to…HaHa). You definitely put a brand new spin on a topic that has been discussed for decades. Excellent stuff, just excellent.

 37. An intriguing discussion is definitely worth comment. I think that you should publish more on this topic, it may not be a taboo subject but usually people do not speak about these issues. To the next! Best wishes!

 38. An impressive share! I’ve just forwarded this onto a coworker who had been conducting a little research on this. And he in fact bought me lunch because I found it for him… lol. So let me reword this…. Thank YOU for the meal!! But yeah, thanx for spending the time to talk about this issue here on your blog.

 39. I precisely wanted to thank you so much yet again. I am not sure the things that I would’ve accomplished in the absence of the entire solutions contributed by you over this subject matter. Entirely was a real frustrating circumstance for me, nevertheless looking at a new expert mode you dealt with that took me to weep over gladness. I am just grateful for this assistance and even pray you really know what a great job your are providing educating the rest all through your websites. More than likely you have never got to know any of us.

 40. You made certain good points there. I did a search on the matter and found the majority of persons will agree with your blog.

 41. As a Newbie, I am permanently browsing online for articles that can aid me. Thank you

 42. Really interesting subject, appreciate it intended for posting. «I never pretend to know where many ignorant some men sure-that is all that will agnosticism means. » by Clarence Darrow.

 43. Very efficiently written article. It will be valuable to everyone who usess it, including me. Keep doing what you are doing – looking forward to more posts.

 44. Usually I do not read post on blogs, however I would like to say that this write-up very compelled me to take a look at and do so! Your writing style has been amazed me. Thank you, quite nice article.

 45. Today, I went to the beachfront with my children. I found a sea shell and gave it to my 4 year old daughter and said “You can hear the ocean if you put this to your ear.” She put the shell to her ear and screamed. There was a hermit crab inside and it pinched her ear. She never wants to go back! LoL I know this is completely off topic but I had to tell someone!

 46. I really love your site.. Great colors & theme. Did you make this web site yourself? Please reply back as I’m attempting to create my own personal blog and would love to know where you got this from or what the theme is called. Cheers!

 47. An impressive share! I have just forwarded this onto a coworker who had been conducting a little homework on this. And he actually bought me dinner due to the fact that I found it for him… lol. So allow me to reword this…. Thank YOU for the meal!! But yeah, thanks for spending time to discuss this issue here on your site.

 48. Usually I don’t read article on blogs, but I wish to say that this write-up very forced me to try and do so! Your writing style has been amazed me. Thanks, very nice post.

 49. You really make it seem so easy along with your presentation but I in finding this matter to be really one thing that I feel I would by no means understand. It seems too complicated and extremely broad for me. I am taking a look forward on your subsequent submit, I’ll attempt to get the hang of it!

 50. Thank you for the auspicious writeup. It in fact was a amusement account it. Look advanced to more added agreeable from you! However, how could we communicate?

 51. Hi there, I found your site via Google while looking for a related topic, your site came up, it looks great. I have bookmarked it in my google bookmarks.

 52. Normally I do not read article on blogs, however I would like to say that this write-up very pressured me to take a look at and do so! Your writing taste has been surprised me. Thanks, quite nice post.

 53. What i don’t understood is in fact how you’re no longer really much more smartly-liked than you may be right now. You’re so intelligent. You know therefore considerably in terms of this matter, produced me in my opinion consider it from numerous numerous angles. Its like men and women are not involved unless it is something to do with Lady gaga! Your individual stuffs nice. At all times deal with it up!

 54. I as well as my friends happened to be digesting the great tips and tricks found on your web site and before long got a terrible feeling I never expressed respect to the website owner for those secrets. These guys appeared to be as a consequence glad to study all of them and have now in fact been loving them. I appreciate you for really being indeed kind and for pick out this sort of awesome areas most people are really needing to understand about. Our sincere apologies for not expressing gratitude to earlier.

 55. The next time I read a blog, Hopefully it won’t fail me just as much as this particular one. After all, I know it was my choice to read through, however I genuinely thought you would have something helpful to talk about. All I hear is a bunch of moaning about something that you could possibly fix if you were not too busy searching for attention.

 56. Thanks, I have just been searching for info approximately this topic for a while and yours is the best I have came upon so far. But, what concerning the conclusion? Are you certain about the supply?

 57. Usually I don’t read post on blogs, but I would like to say that this write-up very pressured me to try and do so! Your writing style has been amazed me. Thank you, quite nice article.

 58. Great website you have here but I was wanting to know if you knew of any community forums that cover the same topics discussed here? I’d really love to be a part of group where I can get suggestions from other experienced people that share the same interest. If you have any suggestions, please let me know. Thanks!

 59. Hello I am so happy I found your webpage, I really found you by accident, while I was searching on Google for something else, Nonetheless I am here now and would just like to say many thanks for a incredible post and a all round enjoyable blog (I also love the theme/design), I don’t have time to read through it all at the moment but I have saved it and also added in your RSS feeds, so when I have time I will be back to read much more, Please do keep up the fantastic work.

 60. I want to to thank you for this wonderful read!! I definitely enjoyed every bit of it. I have got you saved as a favorite to check out new things you post…

 61. Thank you, I’ve recently been searching for information approximately this topic for a long time and yours is the best I’ve found out so far. However, what about the bottom line? Are you certain concerning the supply?

 62. You could definitely see your enthusiasm in the work you write. The sector hopes for more passionate writers such as you who aren’t afraid to say how they believe. All the time follow your heart. “We may pass violets looking for roses. We may pass contentment looking for victory.” by Bern Williams.

Comments are closed.