Mozi

George R.R. Martin Trónok harca mozifilmet szeretne


A THR-nek árulta el George R.R. Martin, hogy folyamatosan keresik a lehetőségét egy vagy több Trónok harca mozifilmnek is.

“Attól függ, milyen hosszú ideig fog futni a sorozat” – nyilatkozta az író. “Hét évig fogunk futni? Nyolc évig? Tíz évig? A könyvek egyre nagyobbakká és nagyobbakká válnak. Lehet, hogy egy nagyjátékfilmre lesz szükség ahhoz, hogy lezárjuk, nagyjátékfilmes büdzsével, mondjuk 100 millió dollárra egy két órásra. Tudod, azok a sárkányok igazán nagyra tudnak nőni” – jegyezte meg.

Egy másik mozifilmes lehetőséget is megemlített Martin, méghozzá a Trónok harca előzményeit bemutató Tales of Dunk and Egg alapján.

Ha bármelyik variáció megvalósul, annak a partnere a legnagyobb eséllyel a Warner Bros. lehet – ők már két HBO sorozathoz is készítettek mozifilmet. A Szex és New York volt az egyik, a másik pedig a készülő Entourage film lesz, így jó esélyük van arra, hogy a Trónok harca is hozzájuk kerüljön. Már csak azért is – jegyzi meg a THR -, mert nem csak az HBO-val, hanem a sárkányokkal is egész jó tapasztalatuk van, a Hobbit második része például idáig 1 milliárd dollárt hozott nekik.

Trónok harca mozifilmek – örülnétek neki?