Sci-Fi Filmek

A Függetlenség Napja 3 – Roland Emmerich tervei


Függetlenség Napja 2 nem aratott ugyan osztatlan sikereket a kritikusoknál – a Metacriticen 32 ponton áll mindösszesen -, de ez persze nem biztos, hogy megakadályozza a jó jegybevételi adatokat. Roland Emmerich természetesen már tervezi a folytatást, ez egyértelműen le is jött a film egyik fontos szálából. Az Empirenek pedig már nyilatkozott is arról, hogy mit várhatunk a harmadik epizódtól. Értelemszerűen innentől kezdve SPOILER!

A film elején ugye megérkezett egy idegen gömb, amit a Holdon állomásozó véderő annak rendje és módja szerint szétlőtt – ám mint kiderült, volt túlélője az incidensnek, és az is kiderült, hogy hát ő bizony nem annak a fajnak a képviselője, akik olyan csúnya módon mutatkoztak be 20 éve. Épp ellenkezőleg, az intergalaktikus ellenállás egy képviselője, és amúgy azért látogatott a Földre, hogy mindenféle technológiákkal és fegyverrel lássa el az emberiséget, ha már anno voltunk olyan ügyesek, hogy F-16-osokkal cafatokra bírtuk lőni az idegeneket. Upsz, szerencsére Gömbi nem tűnik túlságosan sértődékenynek, a második epizód végére eléggé meg van elégedve a teljesítménnyel ahhoz, hogy felajánlja, vezessék az emberek az ellenállást.

A harmadik rész értelemszerűen erről szólna: Emmerich egy intergalaktikus utazást ígér a nézőknek, amire nem 20 évet, mindössze egy-két esztendőt kellene várnunk. A főbb szerepeket természetesen már a most bemutatkozott új generációra osztaná, de azért szeretné, ha Jeff Goldblum és Brent Spiner is visszatérne. Az ő vezetésükkel az emberiség megnyitna egy féregjáratot, és törlesztene az idegenek két támadásáért.

Ugyanakkor, mint Emmerich megjegyezte, a történetnek mégis csak a Földről kell szólnia, de erre van nekik egy nagyon jó ötletük. A rendezést pedig ki nem engedné a kezéből, nem hagyná, hogy más csinálja meg a trilógia lezárását.


204 hozzászólás on A Függetlenség Napja 3 – Roland Emmerich tervei

  1. I haven’t checked in here for a while since I thought it was getting boring, but the last several posts are great quality so I guess I will add you back to my everyday bloglist. You deserve it my friend 🙂

  2. I simply want to tell you that I am beginner to weblog and certainly enjoyed your web-site. Most likely I’m likely to bookmark your blog . You surely have wonderful articles. Cheers for sharing with us your web page.

Comments are closed.