SF Szakosztály

Filmek és sorozatok párhuzamos univerzumai – a könyvbemutató felvételei


Párhuzamos univerzumokkal nem csupán a kvantumvilág titkait kutató tudósok foglalkoznak, hanem adott esetben az Athenaeum kiadó szerzői is. A Budapesti Könyvfesztiválra megjelenő hasoncímű kötetről beszélgettek a Magyar Írószövetség SF Szakosztályának április 17-i estjén először Filippov Gábor és Nagy Ádám szerkesztők, illetve Gáspár Attila, aki a Pax Palpatinica című anyagában a Star Wars világába, és Miyazaki Jun, aki uniós polgárként a Star Trek univerzumába tekint ki. A moderátor szerepét Vancsó Éva vállalta magára.

A vörös terítős asztal mögé másodjára Torbó Annamária, Flach Richárd, Lápossy Attila ültek, illetve csatlakozott hozzájuk moderátori szerepéből kilépve Vancsó Éva is. A téma a tinédzserkor Útvesztője, Deadpool és a szerelem, Harry Potter és a varázslótanoncok jogai, illetve a Doctor Who világán keresztül a nők és a gender-témaköre.

Az este utolsó beszélgetőpartnerei a természettudomány területéről érkeztek. Hraskó Gábor a tudomány hanyatlásáról beszélt Asimov Galaktikus Birodalmában, a Roboraptor szerzői, Pongrácz Máté és Zsótér Indi Dániel az új A majmok bolygója mozisorozat kapcsán a majom is ember kérdésköréről. A sci-fit kevéssé szerető Orosz László a Kapcsolat című film féregjáratait vizsgálja, Bokor Nándor a Csillagok között apropóján az időt a Vinkó József pedig a kozmikus katasztrófákat – ezekről is szó esett az Írószövetségben.

Az SF Szakosztály következő, májusi estjén (május 15-én 18 órátór) a 80 éves Lőrincz L. Lászlót köszöntik.


2 hozzászólás on Filmek és sorozatok párhuzamos univerzumai – a könyvbemutató felvételei

  1. I used to be very pleased to search out this web-site.I wished to thanks for your time for this glorious learn!! I undoubtedly enjoying every little little bit of it and I’ve you bookmarked to check out new stuff you blog post.

Leave a Comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük