Mozi - TV

14 hozzászólás on Filmajánló: D-9. District 9

 1. sayed

  Egyetértünk, bár én azért kicsit félek, mert nem jó túl nagy elvárásokkal menni a moziba. Úgyhogy próbálom kordában tartani magamat. 🙂

 2. Amit eddig láttam belőle, az engem is megfogott. Bár év filmje nálam biztos nem lesz, ahhoz valami csoda kéne, hogy a Star Treket letaszigálja a trónjáról 😀

 3. Amit eddig láttam belőle – elismerem, az nem túl sok -, az alapján nem egész világos, minek kellenek ide földönkívüliek. Szinte bármilyen elnyomott csoporttal működni az alapszituáció.

 4. sayed

  Földönkívüliek bevonásával a tükör – és a kép, amit mutat is sokkal egyértelműbb, világosabban mutat, kérdez rá arra, hogy amit benne látsz, vajon tényleg helyes-e?
  Szerintem.

 5. Azért kellenek bele idegenek, mert az olyan filmekből, amiben elnyomott emberek esnek neki az elnyomóknak, már Dunát lehetne rekeszteni, meg macerásabb lenne sci-fivé kreálni, meg amúgy is, az Alienbe minek kellett egy idegen, amikor bármilyen ember halomra gyilkolhatta volna a legénységet. 🙂

 6. Na ja, csak eddig nekem az jött le, hogy itt nem a földönkívüliekről fognak érdekes dolgokat mesélni, hanem arról, hogy milyen csúnya dolog is másokat gettóba zárni, meg megfosztani jogaiktól.

  Idegenekkel kevesebbet kockáztatnak a készítők, mintha egy konkrét embercsoportot választanának ki, így nem mondhatják a nézők utólag, hogy az nem is úgy van/volt.

  Ettől persze lehet kiváló film, de azt hiszem, a fantasztikum itt csak díszlet lesz.

 7. Adeptus: a történet Dél-Afrikában játszódik, ahol E.T.-ék nélkül is volt apartheid. Szerintem ezzel a labdával is kezdhetnének valamit az alkotók.

  Egyébiránt nem mintha a sci-fi nem lenne tele ilyen allegóriákkal (elnyomás, kirekesztés stb.), mint amire ez a film is épít 🙂 Te még sosem olvastál olyan sci-fit, amiben idegenek vannak? 😀 Nagyrészt a sci-fiben az idegen mindig a “más kultúra” szinonimája, fölösleges ezen fönnakadni 🙂

 8. Én inkább attól tartok, hogy nem nagyon fognak élni a science-fiction kínálta lehetőségekkel, és egy olyan történetet akarnak elmesélni, ami idegenek nélkül is működne.

  Ami attól még lehet kiváló társadalomkritika, csak az engem kevésbé hoz lázba, pláne, ha amerikaiak csinálják.

  Mindegy, a filmet meg kell nézni, majd utána megint vitatkozunk egy sort. 🙂

 9. A Kitaszított

  Érdekesnek tűnik. Talán még egyedinek is, ezért már érdemes lesz megnézni.

  Se Jackson, se Blomkamp nem amerikai egyébként, ha ez számít valamit.

  Algol

 10. reda

  Tuti nagy film lesz! Bár egy bajom biztos lesz vele! Az a sok nyál ami kifolyik az amerikaiakból. Sok jó filmet elrontanak a túlzásba vitt drámával…remélem ezt nem! Egy a lényeg, ez zsir film lesz és vigyázzatok mert már itt vannak köztünk az idegenek, csak lehet, hogy ők nem akarnak megölni minket!!

Leave a Comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük