TV

Ezekre a sci-fi sorozatokra alkalmaznánk a Marvel-receptet


Az új hollywoodi buzzword az úgynevezett megafranchise. A Star Wars, a Star Trek, a Csillagkapu és az összes többi kedvelt sci-fi tévésorozatunk / mozisorozatunk idáig egy-egy franchise-t jelentett. A Disney bebizonyította a Marvel Cinematic Universe-el, hogy meg lehet csinálni egy világot úgy is, hogy különböző főhősök haladnak a saját történetükkel, és néha, egy-egy Avengers erejéig összefognak, hogy aztán ismét szétváljanak.

A különböző stúdiók most kétségbe esetten igyekeznek leutánozni az MCU receptjét, és kitalálták, hogy megafranchiseokra van szükségük. A megafranchise jelentése: össze akarjuk fűzni a különböző filmjeinket, hogy aztán mi keressünk annyit, mint a Marvel. Most az SFportal stáb tagjai nyilatkoznak arról, hogy ha lehet, ők miből csinálnának megafranchise-t.

Merras

Stargate & Star Trek

stargates

Elképzelhető, hogy lesznek hasonlóságok a múltkori körkérdésre adott válaszokkal. Ha valamiből szerintem könnyedén Marvel-típusú gigasorozatot lehetne csinálni, az szerintem a Csillagkapu univerzuma. Eleve, itt már van egy Thor nevű idegenünk, úgyhogy már csak ez is egy jó óment jelenthet.

Egy sorozat vagy mozifilm egy teljesen megújult SG-1-el a főszerepben lehetne az alap, de kapásból itt van Atlantis is, amit vissza lehetne küldeni a saját galaxisába. A Stargate-ben az a jó, hogy legalább olyan színes-szagos univerzuma van, mint a Treknek vagy a Star Wars-nak, úgyhogy ezeken felül is elférne sokféle egyéb film vagy sorozat is. Milyen király lehetne egy mozifilm egy T’ealc-szerű jaffával a főszerepben, aki a felszabadított jaffákat akarja megóvni valami új veszedelemtől? Vagy visszatekinteni a távoli múltba az Ősök és a lidércek, esetleg az Ősök és az ori közötti összecsapásokra? Még akár egy Winter Soldier-típusú politikai thriller is elférne a palettán: a Stargate Command legalább olyan nehezen küzdött meg a washingtoni politikával, mint a számtalan földönkívüli veszéllyel.

A Marvel Cinematic Universe egyik nagy előnye, hogy a különböző szuperhősök és különböző filmek teljesen különféle módon tálalhatóak. Az első Amerika kapitány egy remek második világháborús sztori volt – egy szuperhőssel a főszerepben. A Thor és főleg a Thor 2 remekül egyensúlyozott a fantasy és a sci-fi határvonalán. A hírek szerint a második Captain America politikai thriller lesz.

Ugyanezt az előnyt látom a Stargate univerzumában: lehet olyan katonás filmet vagy sorozatot forgatni belőle, mint amilyen az SG-1 volt, akár még rá is tenni egy lapáttal, és kimondott military scifit csinálni belőle. De az Ősök és az Ori megmutatták, hogy egészen fantasy-jellegű irányba is el lehet menni anélkül, hogy röhejessé válna a világ.

Amit még el tudnék képzelni hasonló megafranchise-os megközelítésben, az amúgy a J.J. Abrams-féle Star Trek univerzum kiterjesztése, folytatása. Hogyan változik meg az Enterprise-D, Jean-Luc Picard és legénysége sorsa az új idővonalon? És a Deep Space Nine-nak szintén meg kell majd küzdenie a Dominiummal? Janeway kapitány ismét hét évet fog tévelyegni a Delta Kvadránsban? És mi lenne, ha a borgot egy Csillagflotta Bosszúállók-jellegű alakulat lenne képes csak megállítani, amiben Picard, Sisko és Janeway közösen kell, hogy dolgozzanak… esetleg valami újabb időparadoxon miatt bevonva Kirk-öt és talán Archert is? Évi két mozifilmmel haladva létre lehetne hozni egy Star Trek Cinematic Universe-et…

thor-vs-sharkSheenard

Thor vs. Megashark

Én szívesen vennék egy Thor vs. Megashark filmet, ahol persze besegíthetne a Csillagkapu stábja, bár egyelőre nem tudom, kinek az oldalán. Bibliai történet keveredhetne ki belőle, ha a Megashark mindenkit lenyelne, kivéve persze Thor kalapácsát, ami tehetetlenül kering a Föld körül, frászt hozva minden idegen hatalomra, amely éppen ezt a pillanatot választotta ki, hogy leigázza az emberiséget… de ez már a harmadik évad.

Emellett jöhetne egy Pókemberes Hulk mozi. Kicsit átformálnánk a szuperhős univerzum történetét (ajánlott rendező: J.J. Abrams): Peter Parker, amikor már benne van a pók-gén, éppen látogatóban jár dr. Bruce Banner laboratóriumában. A katasztrófa most is megtörténik, csak miután Banner megmenti az óvatlan fiút, Parker is megmenti Bannert… és ő szorul be a kísérleti helyszínre. Ezáltal egy zöld Megapókemberhulk jön létre. A film címe: Arachnofóbia – a zöld pókászok összeállnak, és naná, hogy minden zöldet összehozunk benne, a Zöld Íjásztól kezdve a Zöld Darázsig. Még talán a tengeri moszatokkal borított Godzilla is beleférne.

Aztán amit nagyon szeretnék, az az Indiana Jones mozisorozat folytatása. Az öregedő Indy egy hűtőgépben (előtte kidobják egy hajóról) beevez a Bikini-szigeteki atombombakísérlet helyszínére (rossz időben rossz helyen), mert egy különös indián kegytárgyat keres. A kegytárgy megvan, ám az amcsik éppen akkor dobják le az első hidrogénbombát (1956), és ekkor az energialöket hatására  kegytárgy beindul, és egy fekete lyukon át egy messzi-messzi galaxisba löki a kalandvágyő régészprofesszort. Itt éppen dúl a háború a Birodalom ellen… Indy találkozik egy Han Solo nevű csempészpilóval, és bár nehezen jönnek ki egymással, azért megmentik a világegyetemet. A végén Indy hazatér egy nagy kék telefonfülke segítségével…

…és még valami. Bár ilyen szuperhősös film még nem volt, de szeretnék egy új párost ajánlani a stúdiók részére: Terencehill és Budspencer szuperhőspáros a világ minden gonosza ellen. Lehetne egy Stargate reboot velük: tuti, hogy egy évad alatt minden kis gyíkot kipofoznak a gazdatestekből. De bevethetők a klingonok ellen, csupasz ököllel teremtenék meg a békét a galaxisban, és persze Loki seregeiből is kiverik a szuszt… és Amerika kapitány munkanélküliként, csendesen cigizve mosolyogna csak a sarokban.

Dzséjt

Star Trek, Stargate, Alien-Predator-Prometheus és a többiek

aliens-vs-predator

Ilyenkor mindig az a baj, hogy az előttem szólók már minden jó cuccot elvisznek. Sheenard Thor vs. Megashark sztorija szerintem bőven életképes, ráadásul az epikus sztori két leágazása lehetne a Csivannyák és a Sharktopus vonal.

Na de komolyra ferdítve a szót, mit megafrencsájzolnék szívesen? Stargate és Star Trek, nyilván, előbbi a Pegasus Project című Atlantis résszel be is bizonyította, milyen frankón össze lehet dobni az SG-1 és az SGA vonalát, de jó példa az UniverseSeizure című epizódja, ahol SG-1-es szereplők és helyszín mellé társult be SGA-s szereplő, és persze az egész az Universe alatt zajlott. Szóval van itt potenciál.

Star Trekben meg mindig is reménykedtem egy olyan filmben, amiben a Deep Space Nine-on békekonferenciát nyitnak a Domínium háború után, a védelmet az Enterprise E biztosítja, a Föderáció békeköveteit a Voyager szállítja, a Romulanokat képviselhette volna Spock nagykövet és Sela parancsnok, és így tovább. Aztán meg alá valami kalamajkát, mondjuk beköszön kicsit a temporális időháború, és akkor megjelenhet az NX-01 Enterprise legénysége is, Trip főgépésszel, hogy bebizonyosodjon, pocsékul programozták a történelmi holoprogramot az Enterprise D fedélzetén.

Megafranchise-nak az Alien univerzuma is használható lenne egy Alien, Predator, Prometheus vonalon, bár engem valószínűleg a sírból is kikergetnének ezzel, de ha valami hozzáértő ülne ehhez a cucchoz, abból ki lehetne termelni valami olyan sci-fi univerzumot, ahol nem csak banánfejű szörnyek, vadászó rútpofák és hófehér izompacsirták dorbézolnak.

További sorozatok is jól szuperálnának ilyen téren: Babylon 5 (próbálkozott is szegény JMS valami összehozásával, bár nem mozi szinten), vagy éppen a Doctor Who, mindlettő elég tág és változatos univerzummal rendelkezik ahhoz, hogy kortól, hőstől, bolygótól, galaxistól független csinálhassanak benne mindenfélét. És persze ott a Star Wars is, ami személyes véleményem szerint az egyetlen olyan franchise, ami fel fogja tudni venni a versenyt a Marvel moziverzummal.

De egy bekezdés erejéig ugorjunk el a játékok világába is, ahol szintén lehetne valami ilyet összehozni. Ott a Mass Effect, ami aztán a Star Warshoz hasonlóan alkalmas lenne aztán mindenféle műfajú és témájú mozifilmek elkészítésére, vagy éppen a Halo, ami bár játéknak unalmas, világa kellően gazdag ehhez. Vagy éppen az Assassin’s Creed széria, ami már játékban is nagyjából megfelel egy megafranchise-nak, vagy (és ezzel most kicsit a könyvekre is kitérek) a Witcher (Vaják) világa is bőven alkalmas lenne erre, hiszen múltja, jelene és jövője is teli van politikai ármánykodástól kezdve háborúkon át romantikáig mindennel. És ha már könyvek: Dűne, Harry Potter, Gyűrűk ura, szinte kiáltanak azért, hogy megafrachise-ok legyenek.

Vyne

Doctor Who

star-trek-doctorwho

Alapállapot: nem hiszek a megafranchise-okban, mert az a benyomásom, hogy ez egy alibi megoldás, ami leginkább arra jó, hogy pocsék filmeket vagy történeteket mintegy hozzácsapjanak sikeresebb nagytestvéreikhez. Lehet, hogy ezért megkövezés jár, de a Marvel Cinematic Universe  filmjeinek sem vagyok nagy rajongója, bár pont az összeterelt szuperhősökkel, mint az Avangers engem is meg lehetett venni kilóra.

De ha már franchise, Doctor Who rajongóként nyilván adódik, hogy ezt a csodás, komplex univerzumot sok mindennel lehetne ötvözni: a tizenegy Doktor valamelyike találkozott már Marco Polóval, Churchillel, Shakespeare-rel, van Gogh-gal, szóval igazán összefuthatna a tágas világűrben az Enterprise-szal is, és én gyanítom, hogy Picard kapitánnyal bármelyik Doktor remekül kijönne. Arról nem is beszélve, hogy ezzel a két legnagyobb múltú SF sorozat fonódna össze, szóval a közönség adott lenne. Kétszeresen.

Ahogy erre már tanult kollégáim rámutattak, a Stargate szintén legalább ennyire adódik, a fajok és világok kavalkádjából egy filmekben, sorozatokban, akár Mekis műanyagfigurákban gazdag franchise kijönne.

És ha már SG-1 meg asgardok, bennem régóta motoszkál egy kérdés: ha léteznek nagy összecsapások cápák és polipok, vagy mindenféle szuperhősök között, mire jutna egymással a két Thor? Az istenek ereje és egy kalapács vagy az űrasgardok technológiája győzedelmeskedne?

 

 


342 hozzászólás on Ezekre a sci-fi sorozatokra alkalmaznánk a Marvel-receptet

 1. kevésbé félelmetes ötletnek tűnik bármelyik stargate-es verzió, mint az eredeti Csillagkapu film rebbot ötlete 🙂

 2. Gabryel Mantis

  Igazából létezik ST x DW comic, és a két univerzum nagyon is kompatibilis egymással. :3

 3. I simply want to tell you that I am just all new to blogging and certainly savored your blog. Almost certainly I’m going to bookmark your website . You really come with exceptional articles and reviews. Thanks for sharing your web site.

 4. I’d have to examine with you here. Which isn’t one thing I often do! I take pleasure in studying a publish that will make folks think. Also, thanks for allowing me to comment!

 5. Howdy! This is my 1st comment here so I just wanted to give a quick shout out and say I really enjoy reading your articles. Can you recommend any other blogs/websites/forums that cover the same topics? Thanks a ton!

 6. I have observed that online education is getting popular because obtaining your college degree online has changed into a popular selection for many people. Many people have never had a chance to attend a traditional college or university however seek the elevated earning potential and career advancement that a Bachelor Degree grants. Still other individuals might have a college degree in one field but would want to pursue something they now have an interest in.

 7. You made some first rate points there. I regarded on the web for the problem and found most individuals will go together with along with your website.

 8. Right now it appears like Expression Engine is the preferred blogging platform available right now. (from what I’ve read) Is that what you’re using on your blog?

 9. I’ve been surfing online more than three hours today, yet I never found any interesting article like yours. It is pretty worth enough for me. In my opinion, if all site owners and bloggers made good content as you did, the net will be much more useful than ever before.

 10. I have to get across my love for your generosity for men and women that absolutely need assistance with in this concern. Your real dedication to passing the solution all around was pretty interesting and have regularly allowed many people like me to achieve their targets. This warm and helpful guideline entails a lot a person like me and extremely more to my office workers. Thanks a lot; from each one of us.

 11. Wonderful goods from you, man. I’ve understand your stuff previous to and you are just extremely fantastic. I actually like what you’ve acquired here, really like what you’re saying and the way in which you say it. You make it entertaining and you still care for to keep it sensible. I cant wait to read far more from you. This is really a wonderful web site.

 12. You can definitely see your enthusiasm in the work you write. The world hopes for even more passionate writers like you who aren’t afraid to say how they believe. All the time go after your heart. “A second wife is hateful to the children of the first a viper is not more hateful.” by Euripides.

 13. I just intend to tell you that I am new to blog posting and very much loved your article. Probably I am inclined to store your blog post . You simply have memorable article blog posts. Appreciate it for telling with us your favorite site document

 14. It’s the best time to make some plans for the future and it’s time to be happy. I’ve read this post and if I could I wish to suggest you some interesting things or suggestions. Perhaps you could write next articles referring to this article. I wish to read even more things about it!

 15. Thanks, I have recently been looking for information about this subject for ages and yours is the best I’ve came upon till now. But, what concerning the bottom line? Are you positive in regards to the supply?

 16. hello there and thank you for your information – I have definitely picked up anything new from right here. I did however expertise some technical issues using this site, since I experienced to reload the site many times previous to I could get it to load properly. I had been wondering if your hosting is OK? Not that I am complaining, but sluggish loading instances times will sometimes affect your placement in google and could damage your quality score if ads and marketing with Adwords. Well I’m adding this RSS to my email and could look out for a lot more of your respective intriguing content. Ensure that you update this again soon..

 17. Excellent read, I just passed this onto a friend who was doing a little research on that. And he actually bought me lunch as I found it for him smile Therefore let me rephrase that: Thank you for lunch! “Life is a continual upgrade.” by J. Mark Wallace.

 18. Hi there very cool blog!! Guy .. Beautiful .. Wonderful .. I will bookmark your web site and take the feeds additionally…I’m satisfied to find a lot of useful information right here within the post, we’d like work out extra techniques in this regard, thank you for sharing.

 19. Hello my family member! I want to say that this article is awesome, great written and come with approximately all important infos. I’d like to look more posts like this .

 20. Hello there! This is kind of off topic but I need some advice from an established blog. Is it very difficult to set up your own blog? I’m not very techincal but I can figure things out pretty quick. I’m thinking about making my own but I’m not sure where to begin. Do you have any points or suggestions? Thanks

 21. Valuable info. Lucky me I found your site by accident, and I am shocked why this accident did not happened earlier! I bookmarked it.

 22. Thanks a lot for sharing this with all of us you actually know what you’re talking about! Bookmarked. Please also visit my web site =). We could have a link exchange agreement between us!

 23. Thank you for another informative website. Where else could I get that type of information written in such a perfect way? I have a project that I am just now working on, and I have been on the look out for such information.

 24. I will right away grab your rss feed as I can’t find your e-mail subscription link or newsletter service. Do you’ve any? Kindly let me know in order that I could subscribe. Thanks.

 25. Thanks for another informative website. Where else may I am getting that type of information written in such a perfect means? I have a venture that I am just now working on, and I’ve been on the look out for such info.

 26. I have learn several just right stuff here. Definitely value bookmarking for revisiting. I wonder how much effort you place to create this type of excellent informative web site.

 27. Good web site! I truly love how it is simple on my eyes and the data are well written. I’m wondering how I could be notified whenever a new post has been made. I’ve subscribed to your feed which must do the trick! Have a great day!

 28. Attractive section of content. I just stumbled upon your weblog and in accession capital to assert that I get in fact enjoyed account your blog posts. Any way I’ll be subscribing to your augment and even I achievement you access consistently rapidly.

 29. Thank you a lot for providing individuals with an extraordinarily wonderful chance to read in detail from this website. It is always so pleasing and also stuffed with a good time for me personally and my office acquaintances to search the blog at minimum 3 times in a week to read through the latest tips you have. And definitely, we’re always pleased with the wonderful information you give. Selected two ideas in this posting are truly the most efficient I have ever had.

 30. I simply could not depart your site before suggesting that I actually enjoyed the standard info a person supply for your visitors? Is going to be again ceaselessly to check out new posts

 31. Thanks for the sensible critique. Me & my neighbor were just preparing to do a little research about this. We got a grab a book from our local library but I think I learned more clear from this post. I’m very glad to see such wonderful information being shared freely out there.

 32. Somebody necessarily assist to make seriously posts I’d state. This is the very first time I frequented your website page and up to now? I surprised with the analysis you made to create this particular post amazing. Wonderful task!

 33. I used to be recommended this web site by means of my cousin. I am now not sure whether this publish is written by him as no one else recognise such targeted approximately my problem. You are amazing! Thanks!

 34. Hello my friend! I want to say that this post is amazing, great written and come with almost all important infos. I would like to look extra posts like this.

 35. This is really attention-grabbing, You are a very professional blogger. I’ve joined your feed and stay up for seeking extra of your wonderful post. Also, I’ve shared your web site in my social networks!

 36. There are some fascinating points in time on this article however I don’t know if I see all of them center to heart. There may be some validity however I will take hold opinion until I look into it further. Good article , thanks and we wish extra! Added to FeedBurner as effectively

 37. Hey would you mind letting me know which hosting company you’re utilizing? I’ve loaded your blog in 3 completely different web browsers and I must say this blog loads a lot quicker then most. Can you recommend a good internet hosting provider at a fair price? Thanks, I appreciate it!

 38. I do accept as true with all the ideas you’ve introduced in your post. They are very convincing and will certainly work. Still, the posts are very quick for novices. Could you please prolong them a bit from subsequent time? Thank you for the post.

 39. Hello There. I found your blog using msn. This is a really well written article. I will be sure to bookmark it and return to read more of your useful info. Thanks for the post. I will definitely comeback.

 40. I like this web blog so much, bookmarked. “I don’t care what is written about me so long as it isn’t true.” by Dorothy Parker.

 41. I will right away grasp your rss feed as I can not find your e-mail subscription link or e-newsletter service. Do you have any? Kindly let me understand so that I may subscribe. Thanks.

 42. Hello, I think your blog might be having browser compatibility issues. When I look at your blog site in Chrome, it looks fine but when opening in Internet Explorer, it has some overlapping. I just wanted to give you a quick heads up! Other then that, superb blog!

 43. Do you have a spam problem on this blog; I also am a blogger, and I was wanting to know your situation; we have created some nice practices and we are looking to swap methods with others, please shoot me an e-mail if interested.

 44. Hey! This is my first visit to your blog! We are a group of volunteers and starting a new project in a community in the same niche. Your blog provided us useful information to work on. You have done a extraordinary job!

 45. Thanks for your ideas. One thing we’ve noticed is the fact banks plus financial institutions know the dimensions and spending routines of consumers and understand that most of the people max outside their credit cards around the holiday seasons. They properly take advantage of that fact and start flooding your own inbox along with snail-mail box with hundreds of no interest APR credit cards offers immediately after the holiday season finishes. Knowing that for anyone who is like 98% of all American public, you’ll jump at the possiblity to consolidate credit debt and transfer balances to 0 interest rate credit cards.

 46. I’ve been exploring for a little for any high quality articles or blog posts on this kind of house . Exploring in Yahoo I ultimately stumbled upon this website. Reading this information So i’m glad to show that I have a very excellent uncanny feeling I found out just what I needed. I such a lot certainly will make certain to don’t fail to remember this web site and provides it a glance regularly.

 47. Hello There. I found your weblog the usage of msn. That is a really smartly written article. I will make sure to bookmark it and come back to learn extra of your useful information. Thanks for the post. I will definitely return.

 48. Hi there! Quick question that’s entirely off topic. Do you know how to make your site mobile friendly? My site looks weird when browsing from my iphone 4. I’m trying to find a theme or plugin that might be able to fix this problem. If you have any recommendations, please share. Cheers!

 49. Wonderful site. A lot of useful info here. I’m sending it to some buddies ans also sharing in delicious. And obviously, thank you to your effort!

 50. Great blog here! Also your web site loads up fast! What web host are you using? Can I get your affiliate link to your host? I wish my site loaded up as quickly as yours lol

 51. F*ckin’ amazing issues here. I’m very satisfied to see your article. Thanks so much and i’m having a look forward to touch you. Will you kindly drop me a mail?

 52. I know this if off topic but I’m looking into starting my own weblog and was wondering what all is required to get set up? I’m assuming having a blog like yours would cost a pretty penny? I’m not very web savvy so I’m not 100% certain. Any suggestions or advice would be greatly appreciated. Many thanks

 53. Thank you for the sensible critique. Me & my neighbor were just preparing to do a little research about this. We got a grab a book from our area library but I think I learned more from this post. I’m very glad to see such excellent info being shared freely out there.

 54. Thanks for sharing excellent informations. Your website is so cool. I am impressed by the details that you have on this website. It reveals how nicely you understand this subject. Bookmarked this web page, will come back for extra articles. You, my pal, ROCK! I found simply the information I already searched everywhere and just couldn’t come across. What an ideal website.

 55. Good info and straight to the point. I don’t know if this is truly the best place to ask but do you people have any ideea where to get some professional writers? Thx 🙂

 56. I do not even know the way I ended up here, however I assumed this submit was once good. I don’t recognise who you are however definitely you are going to a well-known blogger should you aren’t already 😉 Cheers!

 57. You could certainly see your skills in the work you write. The world hopes for even more passionate writers like you who are not afraid to say how they believe. Always follow your heart.

 58. What i don’t understood is actually how you’re not really much more well-liked than you may be right now. You’re so intelligent. You realize thus significantly relating to this subject, made me personally consider it from so many varied angles. Its like women and men aren’t fascinated unless it is one thing to accomplish with Lady gaga! Your own stuffs nice. Always maintain it up!

 59. It’s a shame you don’t have a donate button! I’d certainly donate to this fantastic blog! I guess for now i’ll settle for book-marking and adding your RSS feed to my Google account. I look forward to brand new updates and will share this website with my Facebook group. Talk soon!

 60. Hello, you used to write great, but the last few posts have been kinda boring… I miss your tremendous writings. Past few posts are just a little bit out of track! come on!

 61. Good – I should certainly pronounce, impressed with your web site. I had no trouble navigating through all tabs as well as related information ended up being truly easy to do to access. I recently found what I hoped for before you know it in the least. Reasonably unusual. Is likely to appreciate it for those who add forums or something, website theme . a tones way for your client to communicate. Nice task.

 62. Excellent post however I was wondering if you could write a litte more on this topic? I’d be very grateful if you could elaborate a little bit further. Kudos!

 63. What’s Happening i am new to this, I stumbled upon this I’ve found It positively helpful and it has aided me out loads. I hope to contribute & assist other users like its aided me. Good job.

 64. I like the valuable information you provide in your articles. I’ll bookmark your weblog and check again here frequently. I am quite certain I will learn a lot of new stuff right here! Best of luck for the next!

 65. Hello there! Do you know if they make any plugins to safeguard against hackers? I’m kinda paranoid about losing everything I’ve worked hard on. Any recommendations?

 66. Thank you for sharing excellent informations. Your web-site is so cool. I am impressed by the details that you have on this website. It reveals how nicely you understand this subject. Bookmarked this website page, will come back for extra articles. You, my pal, ROCK! I found just the information I already searched everywhere and simply couldn’t come across. What an ideal website.

 67. A person necessarily help to make seriously posts I might state. This is the very first time I frequented your web page and to this point? I surprised with the analysis you made to make this particular publish extraordinary. Magnificent job!

 68. Hi there very nice blog!! Man .. Beautiful .. Amazing .. I’ll bookmark your website and take the feeds additionally…I am glad to seek out numerous useful information here in the post, we want work out extra strategies on this regard, thank you for sharing. . . . . .

 69. Woah! I’m really enjoying the template/theme of this website. It’s simple, yet effective. A lot of times it’s very difficult to get that “perfect balance” between superb usability and visual appearance. I must say that you’ve done a great job with this. In addition, the blog loads extremely fast for me on Chrome. Exceptional Blog!

 70. Thanks, I’ve recently been searching for information about this topic for ages and yours is the best I have discovered so far. But, what in regards to the conclusion? Are you certain concerning the supply?

 71. I really wanted to compose a simple remark in order to thank you for the amazing hints you are posting on this site. My time consuming internet research has at the end been honored with excellent suggestions to exchange with my guests. I would mention that we readers are extremely lucky to live in a really good place with so many wonderful individuals with very beneficial methods. I feel truly fortunate to have used your entire web page and look forward to some more brilliant times reading here. Thanks a lot again for everything.

 72. Thanks for helping me to obtain new concepts about pc’s. I also have the belief that one of the best ways to maintain your laptop computer in leading condition has been a hard plastic case, or maybe shell, that will fit over the top of the computer. A lot of these protective gear are generally model precise since they are made to fit perfectly on the natural outer shell. You can buy all of them directly from the owner, or through third party places if they are for your laptop, however its not all laptop will have a spend on the market. Just as before, thanks for your points.

 73. Pretty nice post. I just stumbled upon your blog and wanted to say that I’ve truly enjoyed browsing your blog posts. In any case I will be subscribing to your feed and I hope you write again very soon!

 74. You completed several nice points there. I did a search on the matter and found a good number of persons will consent with your blog.

 75. Generally I don’t learn post on blogs, however I would like to say that this write-up very forced me to check out and do so! Your writing taste has been surprised me. Thank you, quite great post.

 76. Wonderful site. Lots of helpful information here. I am sending it to several friends ans also sharing in delicious. And certainly, thanks to your effort!

 77. Hey, you used to write magnificent, but the last several posts have been kinda boring… I miss your tremendous writings. Past several posts are just a little bit out of track! come on!

 78. One more thing to say is that an online business administration training course is designed for individuals to be able to efficiently proceed to bachelor degree programs. The Ninety credit diploma meets the other bachelor college degree requirements and when you earn your associate of arts in BA online, you will possess access to the latest technologies in this field. Several reasons why students would like to get their associate degree in business is because they can be interested in this area and want to get the general instruction necessary in advance of jumping right into a bachelor education program. Thanks for the tips you really provide within your blog.

 79. La Miviludes a eu à s’y pencher depuis quelques années seulement. Mais ils semblent tout autant s’inquiéter des pseudo-sciences qui se répandent que par l’explosion des églises charismatiques qui proposent elles aussi des exorcismes préoccupants. D’ailleurs, en 2018, la Miviludes avait reçu davantage de signalements pour des rituels chrétiens que musulmans. Concernant la roqya, il y a moins de saisines. La mécanique du silence est quoi qu’il arrive simple à comprendre. Il y a une omerta sur cette pratique et les éventuels accidents, car on touche souvent à l’intime, la maladie et la honte qu’elle amène. Tout se fait dans le huis clos des familles. Et je sais de quoi je parle. Il y a aussi peut-être une question d’autres méthodologiques, les faits divers ont toujours, depuis Louisa, été perçu isolés les uns des autres. Il n’y a pas de données institutionnelles en la matière. Ça ne fait donc pas de bruit. Onze ans après Louisa, par exemple, un homme a été découvert à Paris asphyxié, le larynx enfoncé au sous-sol d’une mosquée. L’enquête avait révélé que l’exorciste était monté sur son corps pour expulser les démons et que son pied avait dérapé. On n’en a pas entendu parler médiatiquement et pour cause, l’exorciste saoudien s’est pendu dans sa cellule avant le procès. En l’absence du principal intéressé, l’affaire prenait une tout autre dimension aux assises.

 80. Thanks for your posting. I also believe that laptop computers are becoming more and more popular nowadays, and now are usually the only kind of computer employed in a household. Simply because at the same time potentially they are becoming more and more cost-effective, their computing power keeps growing to the point where they are as potent as pc’s out of just a few in years past.

 81. hello there and thank you for your info – I’ve definitely picked up something new from right here. I did however expertise several technical issues using this web site, since I experienced to reload the website lots of times previous to I could get it to load correctly. I had been wondering if your hosting is OK? Not that I am complaining, but slow loading instances times will sometimes affect your placement in google and could damage your high-quality score if advertising and marketing with Adwords. Anyway I’m adding this RSS to my email and could look out for a lot more of your respective interesting content. Make sure you update this again soon..

 82. Fascinating blog! Is your theme custom made or did you download it from somewhere? A theme like yours with a few simple tweeks would really make my blog stand out. Please let me know where you got your theme. Many thanks

 83. Wow, fantastic blog structure! How lengthy have you ever been blogging for? you make running a blog look easy. The total glance of your website is wonderful, let alone the content material!

 84. Thanks for the sensible critique. Me and my neighbor were just preparing to do some research about this. We got a grab a book from our local library but I think I learned more from this post. I am very glad to see such magnificent info being shared freely out there.

 85. I’d must test with you here. Which is not one thing I normally do! I take pleasure in studying a submit that will make folks think. Also, thanks for permitting me to remark!

 86. I do not even know how I ended up here, but I thought this post was great. I don’t know who you are but certainly you’re going to a famous blogger if you are not already 😉 Cheers!

 87. Attractive component to content. I simply stumbled upon your web site and in accession capital to say that I acquire actually loved account your weblog posts. Anyway I’ll be subscribing on your feeds and even I success you get entry to consistently quickly.

 88. Can I say that of a relief to uncover somebody that actually knows what theyre preaching about on the web. You actually realize how to bring a concern to light and make it crucial. Workout . should check this out and see why side in the story. I cant believe youre not more well-liked as you definitely develop the gift.

 89. hello there and thank you on your info – I have certainly picked up something new from proper here. I did then again expertise several technical issues the usage of this web site, as I skilled to reload the web site many times previous to I may just get it to load correctly. I were pondering if your web hosting is OK? Now not that I’m complaining, however slow loading instances instances will sometimes impact your placement in google and could damage your high quality ranking if advertising and ***********|advertising|advertising|advertising and *********** with Adwords. Well I am including this RSS to my e-mail and can look out for much more of your respective intriguing content. Ensure that you replace this again very soon..

 90. Thank you for the good writeup. It in fact was a amusement account it. Look advanced to more added agreeable from you! By the way, how could we communicate?

 91. An intriguing discussion will be worth comment. I believe that you ought to write read more about this topic, may well be considered a taboo subject but normally consumers are there are not enough to communicate in on such topics. To a higher. Cheers

 92. What i do not understood is in reality how you’re no longer really a lot more neatly-favored than you might be right now. You are so intelligent. You know therefore considerably with regards to this subject, produced me in my opinion imagine it from so many varied angles. Its like women and men don’t seem to be interested except it’s something to do with Girl gaga! Your own stuffs nice. Always maintain it up!

 93. Hello, you used to write excellent, but the last few posts have been kinda boring… I miss your great writings. Past few posts are just a little bit out of track! come on!

 94. I’ve read a few excellent stuff here. Certainly price bookmarking for revisiting. I wonder how much attempt you place to create the sort of magnificent informative website.

 95. Thanks a lot for the helpful posting. It is also my opinion that mesothelioma cancer has an extremely long latency time period, which means that signs of the disease may well not emerge until finally 30 to 50 years after the primary exposure to mesothelioma. Pleural mesothelioma, that is the most common form and is affecting the area within the lungs, could cause shortness of breath, chest pains, along with a persistent cough, which may cause coughing up maintain.

 96. When I originally commented I clicked the “Notify me when new comments are added” checkbox and now each time a comment is added I get three e-mails with the same comment. Is there any way you can remove me from that service? Thanks a lot!

 97. Good post. I study one thing tougher on different blogs everyday. It’ll all the time be stimulating to learn content from different writers and apply somewhat one thing from their store. I’d prefer to make use of some with the content on my blog whether or not you don’t mind. Natually I’ll give you a hyperlink on your net blog. Thanks for sharing.

 98. Hiya, I am really glad I’ve found this information. Nowadays bloggers publish only about gossips and web and this is really annoying. A good web site with interesting content, that’s what I need. Thanks for keeping this web-site, I’ll be visiting it. Do you do newsletters? Can’t find it.

 99. Nice read, I just passed this onto a colleague who was doing a little research on that. And he just bought me lunch because I found it for him smile Therefore let me rephrase that: Thanks for lunch!

 100. Good post. I be taught something more difficult on completely different blogs everyday. It’ll at all times be stimulating to learn content material from different writers and observe somewhat one thing from their store. I’d desire to use some with the content material on my blog whether or not you don’t mind. Natually I’ll offer you a link on your internet blog. Thanks for sharing.

 101. Can I just say what a aid to search out somebody who truly knows what theyre speaking about on the internet. You undoubtedly know learn how to deliver an issue to light and make it important. Extra people have to learn this and understand this aspect of the story. I cant consider youre no more popular because you undoubtedly have the gift.

 102. I’ve been absent for some time, but now I remember why I used to love this web site. Thanks, I will try and check back more often. How frequently you update your website?

 103. hello!,I like your writing so much! share we communicate more about your article on AOL? I require an expert on this area to solve my problem. May be that’s you! Looking forward to see you.

 104. It’s a shame you don’t have a donate button! I’d without a doubt donate to this brilliant blog! I guess for now i’ll settle for bookmarking and adding your RSS feed to my Google account. I look forward to fresh updates and will talk about this website with my Facebook group. Chat soon!

 105. I intended to send you a tiny observation to thank you the moment again just for the gorgeous solutions you’ve discussed here. This is really strangely open-handed of people like you to offer openly what many of us would have advertised for an e-book to end up making some money on their own, most importantly considering that you might well have done it in case you wanted. The guidelines likewise worked like a good way to fully grasp that many people have similar dreams much like my personal own to grasp a little more around this problem. I know there are lots of more fun sessions ahead for individuals who discover your blog post.

 106. Very good blog! Do you have any helpful hints for aspiring writers? I’m planning to start my own site soon but I’m a little lost on everything. Would you advise starting with a free platform like WordPress or go for a paid option? There are so many options out there that I’m completely confused .. Any recommendations? Thanks!

 107. I’ve read a few just right stuff here. Certainly worth bookmarking for revisiting. I wonder how so much attempt you set to create the sort of excellent informative web site.

 108. Great – I should certainly pronounce, impressed with your website. I had no trouble navigating through all the tabs as well as related information ended up being truly simple to do to access. I recently found what I hoped for before you know it at all. Reasonably unusual. Is likely to appreciate it for those who add forums or anything, web site theme . a tones way for your client to communicate. Nice task..

 109. Thank you for some other magnificent post. Where else may anybody get that kind of info in such an ideal means of writing? I’ve a presentation next week, and I’m on the search for such info.

 110. I like this post, enjoyed this one thanks for posting. “No trumpets sound when the important decisions of our life are made. Destiny is made known silently.” by Agnes de Mille.

 111. I don’t even know how I ended up here, but I thought this post was good. I don’t know who you are but certainly you are going to a famous blogger if you are not already 😉 Cheers!

 112. naturally like your web site but you need to check the spelling on quite a few of your posts. Several of them are rife with spelling problems and I find it very bothersome to tell the truth nevertheless I will surely come back again.

 113. Thank you for another informative blog. Where else could I get that type of information written in such an ideal way? I have a project that I am just now working on, and I have been on the look out for such info.

 114. I beloved up to you’ll obtain carried out right here. The sketch is tasteful, your authored material stylish. however, you command get bought an impatience over that you wish be delivering the following. ill without a doubt come further earlier again since precisely the same nearly a lot ceaselessly inside case you defend this hike.

 115. Usually I do not learn post on blogs, however I would like to say that this write-up very compelled me to take a look at and do so! Your writing style has been amazed me. Thank you, very nice article.

 116. What i don’t realize is actually how you are no longer really much more smartly-liked than you might be right now. You are very intelligent. You already know thus considerably on the subject of this subject, made me in my view imagine it from numerous numerous angles. Its like men and women are not involved except it is one thing to accomplish with Lady gaga! Your personal stuffs nice. All the time maintain it up!

 117. Keep up the fantastic piece of work, I read few content on this website and I believe that your website is very interesting and contains sets of fantastic info .

 118. My brother suggested I might like this blog. He was totally right. This post actually made my day. You cann’t imagine simply how much time I had spent for this info! Thanks!

 119. Pretty nice post. I just stumbled upon your blog and wanted to say that I’ve truly enjoyed surfing around your blog posts. After all I’ll be subscribing to your rss feed and I hope you write again very soon!

 120. When I originally commented I clicked the -Notify me when new feedback are added- checkbox and now every time a remark is added I get 4 emails with the same comment. Is there any method you can take away me from that service? Thanks!

 121. Its fantastic as your other posts : D, thankyou for posting . “What makes something special is not just what you have to gain, but what you feel there is to lose.” by Andre Agassi.

 122. Great goods from you, man. I have understand your stuff previous to and you’re just extremely great. I actually like what you have acquired here, certainly like what you are saying and the way in which you say it. You make it entertaining and you still take care of to keep it sensible. I can not wait to read far more from you. This is really a terrific site.

 123. Heya i’m for the first time here. I found this board and I find It truly helpful & it helped me out a lot. I hope to present one thing again and help others like you aided me.

 124. Thanks a lot for giving everyone an exceptionally memorable possiblity to discover important secrets from this website. It is usually very beneficial and packed with a lot of fun for me personally and my office friends to visit your web site the equivalent of 3 times in one week to find out the new items you have. And indeed, we are usually fulfilled with the stunning tips you serve. Selected 3 tips in this posting are completely the finest I’ve had.

 125. I like the helpful info you provide in your articles. I’ll bookmark your weblog and check again here frequently. I am quite sure I will learn many new stuff right here! Best of luck for the next!

 126. You made some first rate points there. I looked on the internet for the issue and located most people will associate with along with your website.

 127. I really enjoy looking through on this website , it has got great content . “Those who complain most are most to be complained of.” by Matthew Henry.

 128. Heya i am for the first time here. I came across this board and I find It really useful & it helped me out much. I hope to provide one thing again and help others such as you aided me.

 129. Thank you for another magnificent post. Where else could anyone get that type of information in such an ideal way of writing? I’ve a presentation next week, and I’m on the look for such information.

 130. Wow! This could be one particular of the most beneficial blogs We have ever arrive across on this subject. Actually Wonderful. I am also an expert in this topic so I can understand your hard work.

 131. What’s Taking place i am new to this, I stumbled upon this I have discovered It absolutely helpful and it has aided me out loads. I hope to give a contribution & assist other customers like its helped me. Great job.

 132. Its like you read my mind! You seem to know so much about this, like you wrote the book in it or something. I think that you can do with some pics to drive the message home a bit, but instead of that, this is magnificent blog. An excellent read. I will definitely be back.

 133. Greetings from Ohio! I’m bored to death at work so I decided to check out your blog on my iphone during lunch break. I really like the info you present here and can’t wait to take a look when I get home. I’m amazed at how fast your blog loaded on my cell phone .. I’m not even using WIFI, just 3G .. Anyhow, fantastic site!

 134. Great goods from you, man. I have take into account your stuff previous to and you’re just extremely magnificent. I actually like what you have obtained here, certainly like what you’re saying and the way in which by which you assert it. You’re making it enjoyable and you still take care of to stay it wise. I cant wait to read far more from you. That is really a terrific web site.

 135. I like this weblog very much, Its a really nice office to read and find info . “The absence of war is not peace.” by Harry S Truman.

 136. I would like to thank you for the efforts you have put in writing this site. I’m hoping the same high-grade site post from you in the upcoming as well. In fact your creative writing abilities has inspired me to get my own web site now. Really the blogging is spreading its wings fast. Your write up is a good example of it.

 137. Thanks for discussing your ideas in this article. The other thing is that if a problem occurs with a laptop or computer motherboard, people today should not go ahead and take risk regarding repairing this themselves because if it is not done right it can lead to permanent damage to the whole laptop. It is usually safe to approach a dealer of the laptop for any repair of motherboard. They’ve technicians who may have an skills in dealing with mobile computer motherboard issues and can make right diagnosis and carry out repairs.

 138. Thanks for the sensible critique. Me and my neighbor were just preparing to do some research about this. We got a grab a book from our local library but I think I learned more clear from this post. I’m very glad to see such magnificent information being shared freely out there.

 139. Hello just wanted to give you a quick heads up. The words in your article seem to be running off the screen in Internet explorer. I’m not sure if this is a formatting issue or something to do with internet browser compatibility but I thought I’d post to let you know. The design look great though! Hope you get the problem resolved soon. Thanks

 140. I have fun with, result in I discovered exactly what I used to be taking a look for. You’ve ended my four day long hunt! God Bless you man. Have a great day. Bye

 141. Good site! I truly love how it is easy on my eyes and the data are well written. I am wondering how I might be notified when a new post has been made. I have subscribed to your RSS which must do the trick! Have a nice day!

 142. I’m extremely impressed with your writing skills as well as with the layout on your weblog. Is this a paid theme or did you customize it yourself? Either way keep up the nice quality writing, it is rare to see a great blog like this one nowadays..

 143. I’m not sure where you’re getting your information, but great topic. I needs to spend some time learning much more or understanding more. Thanks for magnificent info I was looking for this information for my mission.

 144. Thanks for making me to achieve new ideas about pc’s. I also have the belief that certain of the best ways to maintain your mobile computer in primary condition is a hard plastic material case, or shell, that fits over the top of your computer. These kinds of protective gear are generally model specific since they are made to fit perfectly over the natural housing. You can buy them directly from the vendor, or from third party places if they are for your laptop, however not all laptop can have a spend on the market. Yet again, thanks for your points.

 145. I’m now not certain the place you are getting your info, but great topic. I must spend a while finding out more or understanding more. Thank you for great info I was on the lookout for this info for my mission.

 146. Thank you, I have just been looking for info about this topic for ages and yours is the best I’ve discovered till now. But, what about the conclusion? Are you sure about the source?

 147. You should deem preliminary an transmit slant. It would take your internet situate to its potential.

 148. Wow! This can be one particular of the most useful blogs We have ever arrive across on this subject. Actually Great. I am also an expert in this topic therefore I can understand your effort.

 149. My brother suggested I might like this website. He was totally right. This post actually made my day. You cann at imagine just how much time I had spent for this info! Thanks!

 150. I want to to thank you for this fantastic read!! I definitely loved every bit of it. I have got you bookmarked to look at new things you postaаАа’б‚Т€ТšаЂаŒаАТ’аЂа†

 151. Djinn Amoureux, explication, symptomes et Traitements chez les musulmanesLe djinn amoureux est un démon qui vit et se cache dans le corps de sa victime et la prend comme son hôte.Ce type de djinn est amoureux de sa victime (un amour maladif très possessif) et il essaie par toutes ses forces de la posséder et de contrôler sa vie. Il se raccorde au cœur pour avoir une emprise sensationnelle. Ce démon diffuse la tristesse, la colère et plusieurs sensations négatives pour affaiblir le cœur de sa victime.Ses blocages et étouffements c’est le djin en toi qui les provoquent, pour ne pas lui donner l’occasion de faire ce qu’il veut sans entré dans les détails, évite de dormir sur le dos ou sur le ventreCe type de djinn se trouve aussi bien chez les hommes que chez les femmes, qu’ils soient célibataires ou déjà mariés. Cela dit, on le rencontre cependant plus souvent chez les femmes.I/ Parmi les symptômes :La personne atteinte peut avoir ce type de symptômes :- Ne veut jamais se marier ou change de sujets-Haine inexpliquée de l’autre sexe (masculin ou féminin)-Aime la solitude-Se regarde dans le miroir- Reste longtemps dans les toilettes, la salle de bain…- Se maquille la nuit avant de dormir des fois (les femmes)- S’énerve très rapidement et changement radical de comportement d’un extrême à l’autre.- Crise et perte de conscience si le malade se retrouve avec beaucoup de monde (par exemple dans un mariage, ou au marché…)- Refus total du mariage sans raison valable.- Rêves érotiques et rêves de mariage dans une église ou ailleurs.- Haine des bonnes odeurs et répulsion pour le Musk.- Incapacité à faire correctement les adorations comme le dikr, la prière…- Avoir des bleus sur le corps.- être paralysé dans le sommeil très fréquemment- dégoût et envie de vomir, oppression sur la poitrine surtout quand lemalade voit son conjoint, il (le malade) préfère qu’il (son conjoint) soit loin de lui.II/ Les raisons principales qui causent cette maladie :- Le mauvais oeil, surtout chez les personnes qui attirent les regards des autres par leur physique.- Un sihr de divorce (pratiquement dans tous les sihrs de divorce on trouve un djinn amoureux)- Le manque de pratique dans la religion- le Sihr tassfih (sort de virginité), pour empêcher les jeunes filles d’avoir des relations sexuelles avant le mariage- Un toucher par un djinn depuis très longtemps.- lire des histoires d’amour et voir des films érotiques.- Le manque de guidée vers le droit chemin et d’adorations.- La présence d’autres personnes malades dans la famille, comme les parents ou autre, sous un même toit- La femme qui ne porte pas Al-hijab Charii (le voile légal) qui est une protection importante chez les femmes.III/ Traitements de cette maladie :L’auteur de laqt al Morjan a dit : la raison pour laquelle le djinn amoureux possède le corps et les rapports intimes. C’est pour cela que le malade doit empêcher le djinn à tout prix d’avoir des relations intimes et ne pas le laisser profiter de lui.Pour cela,- il ne faut pas dormir sans habits ou avec des habits transparents- quand on change ses habits, il faut dire bissmilah Alladi la ilaha illa howa ( Au nom d’ ALLAH, il n’y a d’autre divinité que LUI) avec l’intention de se protéger des yeux des djinns- bien faire les adhkars (invocations de protection) du matin et soir.- Éviter les péchés et faire des bonnes actions- Éviter de dormir seul et demander régulièrement à Allah qu’Il nous préserve du mal de ce djinn.

 152. Wow, wonderful blog structure! How lengthy have you been blogging for? you made running a blog glance easy. The whole glance of your site is excellent, let alone the content!

 153. I’m impressed, I have to admit. Seldom do I encounter a blog that’s both equally educative and engaging, and let me tell you, you have hit the nail on the head. The problem is something too few folks are speaking intelligently about. I am very happy that I found this in my hunt for something relating to this.

 154. Everything is very open with a precise explanation of the issues. It was really informative. Your website is very useful. Many thanks for sharing.

 155. I’m not sure where you are getting your info, but great topic. I needs to spend some time learning much more or understanding more. Thanks for great information I was looking for this info for my mission.|

Comments are closed.