SF Szakosztály

Első féléves magyar megjelenések az SF Szakosztály előtt


Molnár Csaba, Vékony Krisztián, Michael Walden és Ronil Caine volt a vendége június 15-én, szerdán a Magyar Írószövetség SF Szakosztályának. A félévzáró esten Mund Katalin faggatta az írókat a 2016 tavaszán megjelent regényeikről.

02 negy szerzoA Metropolis Média négy magyar szerzőt is útjára indított idén tavasszal a Galaktika könyvek sorozatában. A széttört idő legendája, a Sors-algoritmus, az Eshtar és a Lilian négy teljesen különböző jövőbe (illetve múltba) vezeti el az olvasókat. Az írók a kérdésekre válaszolva nem csupán a történeteket villantották fel az írószövetség estjén, hanem beszéltek arról is, milyen mondanivalóval rendelkeznek a művek, milyen a viszonyuk a női szereplőkhöz, és miért választottak vagy éppen nem választottak álnevet.

Az egy órás beszélgetés után Németh Attila következett, az immár szokásossá váló féléves könyvismertetőivel. A Galaktika irodalmi szerkesztője módszeres alapossággal gyűjti egybe az ilyen alkalmakra a magyar szerzők regényeit, illetve novellásköteteit.

Bevezetőjéből megtudhattuk, hogy körülbelül ötven kiadó évente átlag négyszáz sci-fi, fantasy illetve horror kötet jelenik meg (ez a szám az utóbbi években stagnál), amelynek a negyedét magyar szerző jegyzi. Idén, az év első felében eddig ötvennégy magyar író által írt könyv jelent meg. A kiadók közül a legtöbb fantasztikus könyvet a Könyvmolyképző jelentette meg, míg a második helyet az újrakiadásokkal együtt a Deltavision kiadó, a harmadik helyet pedig az Agave kiadó foglalja el.

A legtöbb magyar szerzőtől származó könyvet az Underground kiadó adta ki, szám szerint tizenhetet. A második a Könyvfesztiválra és a Könyvhétre összesen kilenc fantasztikus kötettel jelentkező Főnix Könyvműhely, illetve harmadik a Metropolis Média, amelynél hat hazai mű látott napvilágot.

Az ötvennégy kötet ismertetője néhol elég tréfásra sikerült: nem mindegyik mű nyerte el a közönség tetszését, amely ennek élénken hangot is adott.

A Magyar Írószövetség SF Szakosztályának estjei szeptemberben folytatódnak.


38 hozzászólás on Első féléves magyar megjelenések az SF Szakosztály előtt

  1. This particular blog is without a doubt entertaining additionally diverting. I have picked a lot of helpful advices out of this source. I ad love to go back over and over again. Thanks a bunch!

  2. Wow, amazing blog layout! How lengthy have you been running a blog for? you made blogging glance easy. The total look of your site is fantastic, let alone the content material!

  3. You made a few nice points there. I did a search on the subject and found most folks will have the same opinion with your blog.

  4. Valuable Website I have been reading out a few of your posts and i can state pretty nice stuff. I will definitely bookmark your blog.

  5. I think other website proprietors should take this web site as an model, very clean and fantastic user genial style and design, let alone the content. You are an expert in this topic!

  6. This blog is no doubt interesting and besides informative. I have chosen many helpful advices out of this blog. I ad love to go back every once in a while. Cheers!

  7. This blog is no doubt cool additionally amusing. I have chosen a bunch of useful things out of this amazing blog. I ad love to return again and again. Cheers!

Comments are closed.