Játék

Ellen Page a Beyond: Two Souls játékról


Az előző héten világszerte elérhetővé vált a Beyond: Two Souls, többek között kis hazánk játékosai számára is. Ellen Page az elmúlt hetet leginkább a kizárólag PlayStation 3-ra megjelent játék népszerűsítésével töltötte, nagyon sok internetes és nyomtatott lapnak adott interjút, megválaszolva a felmerülő kérdéseket. Lássuk, milyen válaszok hangzottak el a Crave Online oldalnak adott interjúban. Vigyázat, enyhe SPOILER veszély!

Ellen-PageA Beyond: Two Soulsban a színésznő Jodiet alakítja, egy CIA ügynököt, akihez születése óta kötődik egy entitás, Aiden. A játék során mindkettőjüket irányítanunk kell, ugyanis a folyamatosan felbukkanó problémákat egyedül nem mindig leszünk képesek megoldani.

Crave Online: Szintén a Te feladatod volt a fiatal Jodie szerepét is eljátszani?

Ellen Page: Igazából a fiatal kislány nem az én felelősségem volt. Erre a feladatra csatlakozott hozzánk egy fiatal színészpalánta, egy kislány, aki nagyban hasonlít az én fiatalkori énemre. Mármint a játékban szereplő fiatal kislányra gondolok. Én a tizennegyedik életévétől kezdve játszottam Jodiet, ami azért is érdekes, mert már jóval több vagyok, mint tizennégy. A különbség több, mint egy évtized és ez egyben lehengerlő, hiszen egy színész számára nagyon szórakoztató egy ilyen lehetőség… visszagondolni az akkori érzelmi állapotokra, a hangnemre, a mozgásra, humoros volt az egész.

Tehát, ami a fiatal színészt illeti, a játékban lévő kislányra egyszerűen digitálisan ráhúzták az arcodat?

Igen, nem egy élő hasonmással volt dolgunk.

Pedig pont ezért feltételeztem, hogy ő is a Te érdemed, annyira hasonlítasz rá.

Nem-nem, bár alacsony vagyok, de azért annyira mégsem.

Maga lett volna a technológiai csoda. Mennyire sikerült elmélyülnöd Jodie szerepében, hála ennek a hosszú történetnek, szemben egy mozifilmmel, amely legjobb esetben is 2 órás lett volna?

Érdekes a kérdés. Ha csak arra a lehetőségre gondolok, hogy valakinek nyolc életévét eljátszhatod, akkor igenis egy intenzív kalandról beszélünk. Mindenképp kötődsz egy olyan személyhez, aki az idő elteltével felnő, miközben mély érzelmi folyamatokon megy keresztül, ráadásul azok igen megterhelők. Részben Jodie története is ilyen. Hihetetlenül nagy szomorúság uralkodik benne.

Nagyon izgatott voltam, rég vártam egy olyan alkalomra, amikor valami teljesen mást és újat csinálhatok, ráadásul egy király főszerepet kaparintottam meg a játékban. Nem hittem volna, hogy az egyik legnagyszerűbb élménynek leszek részese az eddigi színészi pályafutásom alatt, mégis így történt. Ha három évvel ezelőtt azt mondják nekem, “A: egy videojátékban fogsz szerepelni és B: hatalmas színészi lehetőség vár rád”, nagyjából így reagáltam volna: “Őrült vagy. Miről beszélsz?” Egy szó mint száz, tényleg hatalmas élmény volt. Minden tekintetben totálisan túlszárnyalta az elvárásaimat.

A Beyond: Two Souls tulajdonképpen egy spirituális történet, persze az akció és a bizonytalanság jelenléte mellett?

Talán. Ez a kérdés már azért is gondolatébresztő, mivel egyáltalán nem tekintek rá úgy. Jó, nyilvánvaló, hogy van egy nagyon jól kidolgozott természetfeletti szál, de számomra mégis, érzelmileg nagyon érthető a dolog. Általánosságban véve átérzem, miken megy Jodie keresztül, és szerintem ezzel sokan vannak így, mintha csak egy univerzális gyötrődés lenne. Számomra viszont ez segít átélni, megérteni az olyan nagyszerű és érzelmes történeteket, mint amilyenre ez is sikerült. És csak remélni tudod, hogy amikor az emberek majd játszanak a játékkal, őket is magával ragadja a mondanivaló és megtapasztalják ezt a nagyszerű élményt.

Jodie hangja nagyon szomorú és lehangoló, mennyire volt megterhelő mindezt előadni?

Igen, a játék több része is eléggé fárasztó volt. Ahogyan azt a játékban tapasztalhatod, sok intenzív eseménynek lehetsz részese, többször kerülsz igen sötét helyzetekbe. Ezt nagyon nehéz volt nap mint nap megoldani, és igen, érzelmi szempontból nagy élmény volt mindent megvalósítani, bár ezek a napok könyörtelenek voltak. Ellenben a filmekkel, ahol azt várod, hogy a kamera feléd forduljon és rád irányuljon a fény, miközben elkapod a pillanatot. Itt bizony reggeltől estig non-stop kellett csinálni, ami lenyűgöző volt. Folyton a kihívásokat várod, ami sokkal jobb, mintha csak ülsz és vársz a díszletnél. Nagyszerű élmény, de nagyon sok munkával jár. Miután végeztünk, legalább egy hétig aludtam.

Meglepett, talán lenyűgözött a játékban található jó pár érzelmes jelenet? Például az, amelyikben átöleled a plüss mackód.

Nem igazán, hiszen jól tudtam, mik David Cage szándékai és hogy mit szeretne igazából elérni a játékkal. Olyan történeteket szeretne elmesélni, amelyek nagyon összetettek és érzelmileg megragadják az embert. Ezért is van sok olyan eleme a játéknak, amelyek remélhetőleg segítenek a játékosoknak jobban megérteni a szereplőket, jobban, mint más játékoknál.

Meg kellett tanulnod a kemény taktikákat, a verekedést?

Bárcsak többet is. A kevésbé megterhelő fizikai dolgoktól eltekintve minden egyéb lenyűgöző feladatot más lányok csináltak. Az olyan jelenetekben, mint a verekedés, vagy a harc a vonat tetején, én csak az alapokat csináltam, például, hogy behúzok valakinek, de a többi mozgás megvalósításához hatalmas energiát fektettek bele a többiek. Én inkább a színészi feladatokból vettem ki a részem. Elvileg szerepelni fogok a Fox által készülő Queen & Country című filmben, amelyben még több hasonló jelenetben lesz részem, előre várom.

ellen-page-2

Ha azt nézzük, így is számos akcióban volt már részed, ami az X-Ment és az Eredetet illeti.

Az biztos, egyszerűen imádom. Hasonló történt a Hajrá Bliss! filmnél is. Annál mondtam azt, “Hadd csináljak én mindent. Los Angelesbe költözök és hónapokig fogok készülni rá, de meg tudom csinálni.” Igazi atléta voltam kisebb koromban, szerintem még mindig megvan bennem a képesség. Szeretem az olyan szerepeket, amelyekben szupererőd van, és mindent egymagad szeretnél megoldani, viszont nem engedik, már csak a biztosítási összeg miatt sem.

Neked köszönhető, ahogy Jodie sétál? Úgy tűnik, soha nem siet. Néha már-már vánszorog.

Na igen, van egyfajta sajátos technikám. Nagyjából egy fél nap ment el arra, hogy csak sétáljak a játék egyes jeleneteihez: futás, lassú séta, várakozás, ideges séta, és minden egyéb. Ez mind nekem köszönhető. Elnézést érte. Néha gyorsabban kellene sétálnom, bocsi.

Szerintem nincs vele semmi gond. A Queen & Country mennyire lesz hű a képregényhez?

Egytől-egyig nagyszerű képregények. Ami azt illeti, eszméletlenül hű lesz. Az írók is meg vannak elégedve a forgatókönyvvel, ami szerintem az egyik legfontosabb tényező, ez jó jel.

A későbbiekben akár egy egész franchise sülhet ki belőle, ha minden összejön?

Nem tudom. Ó, még nem tudom. (Nevet.)

Új tanulóként csatlakoztál az X-Men csapatához Az ellenállás című filmben. Mennyire lesz más a helyzet a Days of Future Pastban?

Úgy érzem, lesz pár dolga Kittynek a filmben, de a probléma az, hogy nem tudom, mennyit árulhatok el. Amit elmondhatok, nagyon jól éreztem magam a forgatás alatt, nem is vehettek volna körül tehetségesebb emberek, imádtam velük dolgozni. Munkába menni és nézni, ahogy Hugh Jackman éppen az egyik Farkas jelenetet forgatja, látni Patrick Stewartot és Ian McKellant körülötted cikázni, végtelenül boldoggá tett. Annyira jó volt.

A Queen & Country nagyszerű előrelépés lehet, bár meglepő, hogy még mindig nehezebben fogadják el a női főhősöket felvonultató filmeket. Játékok terén több a férfi játékos, szerinted nyitottabb a hallgatóság, mint a filmek esetében? Hiszen ott van Lara Croft, a Resident Evil, és még lehetne sorolni.

Nem tudom. Nem érzem magam elég gémernek ahhoz, hogy választ tudjak adni egy ilyen kérdésre, de ha az emberek hajlandók lennének több mindent bevállalni, meglepődnének. Véleményem szerint a hallgatóságot inkább a történet érdekli, mintsem az, hogy a főhős férfi vagy nő. A napokban láttam a Gravitációt és Sandra Bullock hihetetlen nagyot alakít a filmben. Eszméletlenül érti a dolgát, és ez még lenyűgözőbbé és érdekesebbé teszi az egész filmet. Nagyon jól nyitott, ráadásul nagyon szép, őrült jó a vizuális hatás.

De ennél akár mélyebbre is áshatunk, ha az okot akarjuk megtalálni. Úgy vélem, ha minél több női rendező és író lenne, biztos vagyok abban, hogy több remek szerephez jutnának a nők. Igen, jelenleg elég nagy különbség van, ami a nemi viszonyokat illeti. Remélem idővel változik a helyzet mind a filmek, mind a játékok terén.

ellenpage-1.jpgNem kis dologról van szó, a játékok lassan elérik, sőt túllépnek a filmek korlátain.

Pontosan, és ez a játék alá is támasztja mindezt. Szerintem rajtunk kívül még sokan értenek egyet abban, hogy nem úgy nézek ki, mint Lara Croft. Jodie sem úgy öltözik, mint Lara Croft, mégis ez a karakter helyt tud állni a világban, mivel valódi, erős, mégis sebezhető, szomorú, nagyon-nagyon összetett személyiség, mégis rendkívül valóságosnak érzem. És igen, egy lányról beszélünk!

Mégis külföldi nagykövetségre megy lebilincselő küldetésre.

És ráadásul időről-időre vörös estélyi ruhát visel, szóval ez tény, igazi nő. Nem csak egy őrült nagyágyú valamiféle álcában. Igazán komplex személyiség, minden megvan benne, ami egy nőt jellemez.

Bevásároltak előre ruhákat, vagy azokat csak a játékban tették hozzá?

Nem volt ruhásszekrény. Mind csak kitaláció.

Talán az írásnak vagy a technológia fejlődésének köszönhető, de Jodie sokkal drámaibb karakter, mint Lara Croft volt a kezdetekben.

Persze, mármint két teljesen más játékról beszélünk. Hogy őszinte legyek, az új Tomb Raider… egyszerűen imádtam. Hatalmas egy játék, mégis teljesen más. A mi játékunk nem egy tradicionális alkotás, szemben a többivel. Megvan benne minden csodás, izgalmas és klassz játékmenet, ráadásul ott van a sok átvezető jelenet. Ezek mind nagyon filmszerűek és érzelmileg összetettek. Egyszerűen különbözik a játék az eddigiektől.

Volt olyan pontja a munkádnak, ami leginkább technikai jellegű volt, például meg kell tanítanod a játékosnak az irányítást?

Nem, nem igazán. Néha van egy-két olyan utasítás, amely a valós életben nem hangzana el, nem is tudom, például “süsd meg a csirkét”. Nem igazán mondasz ilyet magadnak. Persze néhány esetben a párbeszéd tudatja a játékossal, mit is kellene csinálni, de semmi fizikai, mozgásbéli utalás nincs az irányításra. Persze a párbeszéd mellett néha hanggal is irányítjuk a játékosokat.

Ez a megoldás nem is olyan nagy baj a Beyond: Two Souls esetében.

Szerintem is, Aiden pedig betudható segítségnek. Az Aidennel való kommunikáció egyben a játékossal való kommunikáció is, hiszen Aident is irányíthatod, nem is egyszer.

Együtt dolgoztál Willem Dafoeval és a többiekkel a jeleneteken?

Igen, pár alkalommal egyedül voltam, de legtöbbször együtt kellett dolgoznunk. Minden egyes jelenetet, amelyben Willem és én egyeütt szereplünk, együtt csináltuk. Óriási élmény volt, hiszen akkora nagy színész, mindig is szerettem azt, amit csinál, és persze nagyszerű egyéniség. Csodálatos volt együtt dolgozni vele.

Beyond: Two Souls

Tovább tartott a Beyond: Two Souls, mint egy mozifilm?

Nem. Igazából annyira különbözik a két dolog, hogy nehéz lenne megmondani. Nekem mindössze 4 hetembe telt, viszont minden nap 30-40 oldalnyi munkám volt vele, ami pedig teljesen más, mint amihez a filmeknél szoktam. Lehetetlen is lenne így dolgozni egy filmnél, hiszen ott naponta nagyjából három oldalt haladsz.

Korábban is kerestél más lehetőségeket? Mondtad, hogy mennyire nagyszerű élményt nyújtott a videojáték. Konkrétan szerettél volna hasonló munkát és nyitottál az új felé?

Nem, nem, a semmiből jött az egész, viszont teljesen nyitott vagyok az új és változatos dolgok iránt, legyen szó bármilyen filmről, bármelyik rendezőről. Szeretek új emberekkel együtt dolgozni és nézni, hogyan látják el a felmerülő feladatokat. Lényegtelen, hogy egy hatalmas költségvetésű projekt után egy jóval szerényebb összeggel megtámogatott alkotásról van szó, a lényeg, hogy különböző világokat ismerhetek meg. És utána valami olyasminek nekifogni, amely minden képzeletet felülmúl, nagyszerű lehetőség.

A Tomb Raider mellett van más kedvenc játékod is, akár a Nintendo korszakból?

Hatalmas Sonic és NHL ’94 rajongó voltam. Majd jött a PlayStation, beleszerettem a Crash Bandicootba. Imádtam a FIFA-t, a Medal Of Honort, és az ahhoz hasonló játékokat.

Forrás: Exclusive Interview: Ellen Page on Beyond: Two Souls

Ti kipróbáltátok már a Beyond: Two Soulst? Talán már végig is vittétek? Írjátok le véleményeteket!

http://www.youtube.com/watch?v=FKmj84BKsyc


206 hozzászólás on Ellen Page a Beyond: Two Souls játékról

 1. én megvettem 😀 , háát egy 14 ezres mozi ^^ jóó hosszú mozi 😛 ,de nekem megérte ….,még tuti játszok vele … , ( a heavy rain is bejött 😉 , meg ha már itt tartunk a walking dead játékot is kb ide sorolnám 😉 ) …..

 2. I just want to tell you that I am very new to weblog and seriously liked your web site. Likely I’m likely to bookmark your site . You surely have remarkable well written articles. Regards for revealing your blog site.

 3. WordPress or go for a paid option? There are so many choices out there that I am completely overwhelmed.. Any tips? Thanks!

 4. Wow, amazing blog layout! How long have you been blogging for? you make blogging look easy. The overall look of your web site is excellent, let alone the content!. Thanks For Your article about sex.

 5. I will right away snatch your rss as I can at find your email subscription hyperlink or e-newsletter service. Do you have any? Please permit me understand in order that I may just subscribe. Thanks.

 6. You are my inhalation, I possess few blogs and often run out from brand . Actions lie louder than words. by Carolyn Wells.

 7. I think other web site proprietors should take this web site as an model, very clean and excellent user friendly style and design, let alone the content. You are an expert in this topic!

 8. Normally I really do not study post on blogs, but I must say until this write-up really forced me to try and do thus! Your creating style continues to be amazed us. Thanks, very wonderful post.

 9. Usually I do not learn article on blogs, however I wish to say that this write-up very pressured me to take a look at and do it! Your writing taste has been surprised me. Thanks, very great article.

 10. Hello, Neat post. There’s an issue along with your web site in internet explorer, may check this?
  IE still is the market leader and a good component of folks will miss
  your magnificent writing because of this problem.

 11. It as not that I want to duplicate your web-site, but I really like the design. Could you let me know which theme are you using? Or was it especially designed?

 12. It as not that I want to replicate your internet site, but I really like the layout. Could you tell me which style are you using? Or was it especially designed?

 13. Your style is unique in comparison to other folks I ave read stuff from. Thank you for posting when you ave got the opportunity, Guess I all just bookmark this web site.

 14. Thanks for another great article. Where else may anybody get that kind of info in such a perfect means of writing? I have a presentation subsequent week, and I am on the look for such information.

 15. Terrific work! This is the type of info that are supposed to be shared across the net. Shame on Google for not positioning this put up higher! Come on over and talk over with my website. Thank you =)

 16. some cheap softwares some cheap softwares does not offer good online technical support so i would caution about using them`

 17. Keep up the great work , I read few posts on this internet site and I believe that your blog is rattling interesting and contains bands of great information.

 18. I was suggested this website by my cousin. I am not sure whether this post is written by him as nobody else know such detailed about my problem. You are incredible! Thanks!

 19. I went over this web site and I believe you have a lot of fantastic information, saved to fav (:.

 20. Wow, that as what I was exploring for, what a stuff! existing here at this website, thanks admin of this web site.

 21. Wow, incredible blog layout! How lengthy have you ever been blogging for? you make blogging look easy. The total glance of your web site is fantastic, let alone the content!

 22. This particular blog is without a doubt entertaining and also factual. I have found many useful stuff out of this amazing blog. I ad love to visit it again soon. Thanks!

 23. I will immediately grasp your rss as I can not find your email subscription hyperlink or newsletter service. Do you ave any? Kindly allow me realize in order that I may just subscribe. Thanks.

 24. Generally I don’t read article on blogs, but I would like to say that this write-up very compelled me to try and do so! Your writing style has been amazed me. Thanks, very great post.

 25. Spot on with this write-up, I truly think this web site wants way more consideration. I?ll probably be once more to learn way more, thanks for that info.

 26. This unique blog is no doubt entertaining and also amusing. I have discovered a lot of handy advices out of this source. I ad love to visit it again and again. Thanks a lot!

 27. You have made some really good points there. I checked on the net for additional information about the issue and found most individuals will go along with your views on this web site.

 28. Very good article! We will be linking to this great post on our website. Keep up the great writing.

 29. Wow, marvelous blog layout! How long have you been blogging for? you made blogging look easy. The overall look of your website is wonderful, let alone the content!

 30. I simply could not depart your website before suggesting that I really enjoyed the usual information a person supply to your visitors? Is going to be again regularly in order to check up on new posts.

 31. Nice blog here! Also your web site loads up very fast! What host are you using? Can I get your affiliate link to your host? I wish my site loaded up as fast as yours lol

 32. So pleased to possess located this submit.. Undoubtedly valuable perspective, many thanks for expression.. Excellent views you possess here.. I enjoy you showing your point of view..

Comments are closed.