Játék

Elhagyják a Biowaret az alapítók


Greg Zeschuk és Ray Muzyka, a “doktorok”, a Bioware alapítói bejelentették, hogy távoznak a világhíres játékfejlesztő stúdiótól. Mindketten valami másba, valami újba akarnak belevágni, de ettől függetlenül persze a Bioware szekere halad tovább.

Ray Muzyka teljesen elhagyja a videójáték ipart, mint írja, hasonlót érez, mint amikor gyakorló orvosként határozta el, hogy a játékfejlesztésbe akar belevágni. Akkor úgy érezte, hogy a játékok jelentik karrierjének következő fejezetét, és valóban, két csodálatos évtizedet töltött el ebben a szakmában. Most azonban újabb fejezetet akar nyitni az életében, és teljesen új vállalkozásba akar fogni. Greg Zeschuk-nak egyelőre nincsenek konkrét tervei, de mint írja, a közeljövőben nem fog játékfejlesztéssel foglalkozni, és komoly esély van arra, hogy nem is tér vissza ebbe a szakmába. Közelebbi céljai között említi, hogy több időt akar tölteni a családjával és a barátaival, valamint kisebb, személyes projecteket akar megvalósítani.

Ami a Bioware jövőjét illeti, arról Aaryn Flinn nyilatkozott. Tegnap már egyrészt, bejelentették a Dragon Age III – Inquisition című játékot, másrészt pedig a Mass Effect is halad tovább: további multiplayer tartalmak várhatóak, és több single player DLC is várható… így ősszel az Omega DLC is, amelynek tervét a játékosok már hónapokkal ezelőtt is kész ténynek vették. Egy új Mass Effect project fejlesztéseit továbbra is Casey Hudson felügyeli, aki azonban csapatával együtt egy vadonatúj játékot is megalapoz egy kitalált univerzumban, teljesen új játék-technológiákat felhasználva.

 


42 hozzászólás on Elhagyják a Biowaret az alapítók

  1. Rafael Kovács úgy látszik egyáltalán nem ismered a céget és az alapítóit..na meg a szakmát. Itt nem süllyedő hajó szokott lenni és legkevésbé patkányok, hanem egy kreatív stúdió ami köré szép lassan átláthatatlan betonfalat épít a kiadó, hogy megfojtsa a kreatív gondolkodást és pénzverdét hozzon létre a helyén. A doktorok minden bizonnyal beleuntak az EA eléggé fura politikájába.

  2. Avagy nézhetjük másképp is a lehetőségeket: lehet alapítanak még egy studiót:) van elég tapasztalatuk mostmár. Szerintem is az EA elől menekülnek. Hope remains

  3. Hú, Rayt nagyon kedveltem, rendkívül szórakoztató és kedves emlékként őrzöm a vele való találkozásokat. Az E3-okon nála jobban senki nem örült a tokaji aszúnak ^^. Sok sikert kívánok nekik és köszönök mindent, amit eddig adtak nekem!

  4. Milán Szabó – a megnyilatkozásokból nekem inkább úgy tűnik, hogy végeztek a játékfejlesztéssel. Kicsit nekem olyannak is tűnik, mintha tele is lenne a hócipőjük. A DA2-SWTOR-ME3 vonal egyértelműen lefelé menő trendet mutat, és az, hogy az alapítók elhagyják a céget, és tök újba vágnak, az kétlem, hogy megfordítaná az irányt. A következő egy-két évben meglátjuk, mi lesz, de nem arra tenném a pénzemet, hogy nagyon kreatív dolgok jönnének ezentúl a Biowaretől. Adja az ég, hogy tévedjek.

  5. Vinyard#

    Az érdekes lenne, ha az EA miatt lenne tele a hócipőjük, és ez lenne a kiszállás oka.

    Akkor kérdem én, miért adták el a Bioware-t nekik? Tán nem tudták, hogy a kiadó pénzhajhász akaratát is a nyakukba kapják ezzel? Dehogynem tudták. Szóval erre szerintem kár lenne fogni a dolgot. Valószínűleg pontosan számoltak a következményekkel, amikor eladták az EA-nek a céget.

Comments are closed.