HungaroCon

Díjazták 2017 legjobb SF műveit a HungaroConon


Az Avana Egyesület szervezésében október 27-én a Bara Hotelben tartották meg az éves sci-fis seregszemlét, a HungaroCont, ahol több irodalmi és filmes előadás és Dominic Keating (Star Trek Enterprise) fellépése mellett a rendezvény záróakkordjaként kiosztották a a tavalyi év legjobb sci-fis alkotásainak járó Zsoldos-díjakat.

Eszerint 2017 legjobb sci-fi regényének Brandon Hackett (Markovics Botond) Xeno (Agave) című regényét találta a zsűri. A legjobb novelláért járó díjat pedig Fedina Lídia vehette át Nincs, ki üzenjen (Galaktika, 324., Metropolis Media) novellájáért.

Idén az Avana Egyeesület egy plusz közönségdíjjal is kiegészítette az eddigi két kategóriát. A közönségszavazás nyertese Bakti Viktor Integrálva (Könyvmolyképző kiadó) című regénye lett.

A díjkiosztó után dr. S. Sárdi Margit egyetemi docens, a Zsoldos Péter-zsűri elnöke bejelentette, hogy mintegy másfél évtized után lemond az elnöki tisztéről.

Az SFportal.hu stábja gratulál a nyerteseknek, és reményét fejezi ki, hogy a vitákkal terhelt hazai sci-fi életben mindenki örül az elismerésnek.

 


13 hozzászólás on Díjazták 2017 legjobb SF műveit a HungaroConon

  1. I抦 impressed, I must say. Actually hardly ever do I encounter a blog that抯 both educative and entertaining, and let me inform you, you may have hit the nail on the head. Your concept is excellent; the problem is something that not enough persons are speaking intelligently about. I am very blissful that I stumbled across this in my seek for one thing relating to this.

Leave a Comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük