Sci-Fi Filmek

Dean Devlin és Roland Emmerich ID4 és Csillagkapu folytatásokat terveznek


A függetlenség napja 16 éve az egyik legnagyobb anyagi sikert hozó film volt – összesen mintegy 800 millió dollárt kaszált világszerte. Az a csoda, hogy ennek ellenére még nem készült folytatás a legnépszerűbb július 4-i filmhez. Időről-időre azért felröppennek pletykák, hogy végre lesz második epizód – most Dean Devlin lebegtette meg a lehetőséget.

Roland Emmerich és Dean Devlin különböző egyéb projectekbe vágtak A függetlenség napja után, de most megint elkezdtek beszélgetni a folytatás lehetőségéről – több, mint egy évtized után. Devlin szerint eddig ellenálltak a csábításnak, hogy folytatást csináljanak, mivel tiszteletben akarták tartani az első filmet – nem akartak csak a bevétel miatt újabb részt csinálni. Mint mondja, csak akkor akartak belevágni az új részbe, ha olyan ötlet és koncepció merül fel, ami az első film természetes folytatása lehet. És most állítólag megjött az isteni szikra, van olyan elképzelés, ami méltó folytatása lehet az első filmnek.

Hogy kik lennének a film főszereplői, azt nem tudni, mindenesetre “mindenkivel beszélnek”, és meglátják, mi történik, így valószínűleg igyekeznek minél több eredeti szereplőt megtalálni.

Azonban nem az ID4 az egyetlen, amihez ismét hozzá akarnak nyúlni – hanem bizony a Csillagkapu is szóba került kettejük között. Mint Devlin elmondta, amikor az eredeti Stargate filmet megcsinálták, akkor mindig is gondolkodtak egy második és egy harmadik epizódban, de ez nem jött össze az évek során. Most abban reménykednek, hogy újabb lehetőséget kapnak, és elmondhatják azt a teljes történetet, amit ők el szerettek volna mondani.


25 hozzászólás on Dean Devlin és Roland Emmerich ID4 és Csillagkapu folytatásokat terveznek

 1. Az ID4-hoz 16 éve tervezik a folytatást, szerintem legalább 10 éve mondogatják azt is, hogy rögtön kettőt is csinálnának hozzá 😉 Tudjuk, hogy mi szokott lenni az eredménye az ilyen hosszú “tervezésnek” 😉

 2. Bár nagyon szeretem a Csillagkapu-mozifilmet, de ugyanakkor az SG-1 sorozatot is, és nem szeretném, ha Emmerich felülírná az univerzumát egy párhuzamos folytatással, amely eltörli a tévés évadok történetét.
  Az ID4 nem érdekel.

 3. Egy Függetlenség napja folytatás akár még jópofa is lehet; anno egy gimis osztálytársammal bőszen terveztük, hogy mi is lehetne a sztori, ha emlékeznék még rá, esküszöm, felajánlanám Emmerichéknek 😀

  Viszont egy Csillagkapu folytatás az eredeti mozifilm után… broáf. Ha visszanézzük a filmet a tévésorozatok ismeretében, akkor igazából szörnyen rossz. A sorozat pillanatok alatt túlnőtte az eredetit, és nagyon nem jó ötlet ahhoz visszatérni.

 4. A függetlenség napja folytatása tényleg jó ötlet, de a Csillagkapuból MÉG egy filmet?? ÁÁÁ nem. Olyan bukás lenne mint az Universe, húúú az mekkora iszonyat.
  The Ark of Truth az utolsó jó Csillagkapu film de az is főleg mert függött a sorozat sztorijától, és tényleg a sorozat gyorsan túlnőtte az első Csillagkapu filmet.
  Ne mondom NE bántsuk a Csillagkaput. Az SG1 volt a csúcs, az Atlantisz méltó folytatása, még sok szereplő játszott az SG1 ből is benne, de az Atlantisz befejezésével zárjuk le a Csillagkaput, egyszerűen ne akarják már elrontani egy ilyen isteni sci fi sorozatot.

  Meg ha tényleg folytatni akarnák akkor már kikkel? A régi csapat kiöregedett, esetleg egy olyan spinoff ami évekkel később veszi fel a fonalat pl. Teal’c unokájával a főszerepben, aki nyomoz nagyapja tettei után, de ez csak egy ötlet.

 5. Ha azt írom, hogy az anyjuk pi***-t folytassák, elég kifejező vagyok? Ha “természetes folytatást akarnak” (=nincs pénz hatodik villára, gyorsan kell a lóvé), akkor csináljanak filmet mondjuk a 12 csapásból, vagy valami emberevő vírusból, esetleg egy tömeges libavándorlásról, ezek a világkatasztrófák talán még nincsenek Emerich listáján.

  A Függetlenség napja folytatása nyilván a Hálaadás napja lenne (Bill Pulman kiöregedett ex-elnök-ex-pilóta egy pulykát lengetve üvölti a mikrofonba: MA SEGGBE RÚGJUK E.T.-T EGY SPAM LEVÉLLEL ÉS AZ EGÉSZ K*RVA VILÁG VELÜNK ÜNNEPLI MAJD A HÁLAADÁS NAPJÁT!!!!!), és persze a Csillagkapu 2… Na, erre egy könyvszéria és egy TV sorozat után nincs ötletem. Hová mehetnének, ahová a CsK-1, Atlantisz és az a rozoga Destiny még nem jutott el?

 6. szerintem nyugodtan… ha sz*r lesz úgyis bebukják, ugyanakkor mindkét film elég jó volt a maga idejében… vagy csak én voltam túl fiatal… 🙂

 7. howard

  Stargate folytatáshoz akkor kérjük fel JJ-t, időutazással csinálunk egy alternatív múltat 🙂

 8. sheenard

  Csillagkapu film? Már nem is emlékszem rá. A sorozat mellett színtelen, szagtalan, súlytalan. Emmerich méltó folytatást tudna készíteni ennek szellemében – az eddigi filmjeit is csak a CGI vitte el.

 9. sheenard

  Bocsánat, a sorozatok közé nem veszem be az SGU-t, mert méltatlan rá 🙂

 10. humorpalanta

  A Függetlenség Napjának jó lenne egy folytatás, azt nagyon szeretem, s úgy gondolom, hogy egy 2. rész még pont beleférne, mondjuk egy bosszúállása az idegeneknek, vagy a megmaradt flottájuk, vagy valami.
  Viszont a Csillagkapuhoz ne nyúljanak. A film tűrhető volt, megalkotott egy szuper jó univerzumot. Kicsit darkosabb, mint a sorozat, igaz, de ez is csak azért van, mert RDA így fogadta el az állást. Ha nagyon akarnak valamit a Csillagkapuval, folytassák az Atlantiszt, s esetleg jöhet egy ilyen Stargate Command, ami Walterre és a Parancsnokságra van építve, nem pedig a külső bolygókra. Emellett az Atlantisz nagyon jó lehetne.

 11. wr

  ID4 +1 Atlantisz +1000 ők is megérdemelnének egy filmet, főleg a kedvemért 🙂

Leave a Comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük