TV

Bordán Lili a Max’s Midnight Movies sorozatról


Bordán Lili a háziasszonya az AXN Sci-Fi legújabb sorozatának, a Max’s Midnight Movies-nak. Ebben az 50-es, 60-as évek talán már el is feledett sci-fi klasszikusai kerülnek terítékre a Flash Gordontól a Hercules Meets the Moon Men-ig. A Bordán Lili által játszott Max porolja le ezeket a filmeket, és mutatja be őket szórakoztató módon.

Kérdés: A közelmúltban szerepeltél a Csillagközi romboló (Battlestar Galactica: Blood & Chrome) amerikai sci-fi produkcióban, most pedig háziasszonya vagy a Max’s Midnight Movies-nak. Ennyire kedveled a sci-fi műfajt, vagy most ez egy ilyen “sci-fis” időszak?

Bordán Lili: A Csillagközi romboló volt az egyetlen kedvelt Sci-fi sorozatom. A Blood and Chrome forgatàsa óta elkezdtem bevonzani a hasonló tèmàjù, stìlusù filmeket ès azóta jobban is tudom èrtèkelni ezt a különleges ès kreatìv műfajt. Àltalàban nem műfaj szerint, hanem szerep szerint vàlasztom ki, melyik produkción dolgozom legközelebb.

K: Mit lehet tudni Max karakteréről? Hogyan tudtál vele azonosulni?

B.L.: Max-t randira hívják, de ő legszívesebben otthon maradna ès klasszikusan giccses de imàdnivaló filmekről nosztalgiàzna. Egyenesen a kameràba nèzve osztja meg a közönsègèvel, hogy mièrt Gamera a repülő teknős a kedvenc óriàs szörny-e ès hogy melyik Frankenstein filmet tudnà megnèzni akàr ezerszer is. Kicsit visszahúzódó, de lelkes làny. Szeret elmerülni a fantasztikus filmek vilàgàban, mint ahogy èn is szeretem nèha ezt csinálni.

Riporter: Mi az, ami leginkább megfogott ebben a feladatban?

Lili: Galló Krisztina keresett meg az AXN-től a felkèrèssel, ès egyből tetszett a koncepció, a karakter, a produkció magas színvonala ès szabad jàtèkossàga.

Riporter: Mennyire volt ráhatásod a filmek kiválasztására? Mennyire tudtál beleszólni, belevinni saját ötleteidet a produkcióba?

Lili: Előre megírt forgatókönyv alapjàn kèszültek az epizódok, ìgy a filmek előre ki voltak vàlasztva, a klippek előre meg voltak vàgva. Szerencsère, ismertem a filmek egy rèszèt, amit pedig nem ismertem, azt Kulcsàr Arthur, a sorozat rendezője megmutatta rèszletekben. Mindegyik sorozat rèsznek volt egy tèmàja. A kedvencem a Kaiju, azaz Japàn óriàs-szörny filmek voltak. De a Drakula filmek ès a Frankenstein filmek is nagyon hangulatosak.

Riporter: Mennyire kedveled az ’50-es ’60-as évek második vonalbeli filmjeit, van kedvenced? Mi a véleményed, mennyire térnek el ezek a mostani sci-fi filmektől?

Lili: Èlveztem a Majmok Bolygójàt, a Godzillà-t, a Space:1999 cìmű sorozatot, amit hamarosan megùjítanak ès a Csillagközi rombolò eredeti rèszeit is elkezdtem nèzni. A Scifi Filmek èrdekesek mert tükrözik egy kornak a tudat alatti fèlelmeit ès vàgyait. Ezen mùlik az is, hogy melyik règi filmeket elevenìtik fel, illetve hogy milyen ùj szörnyek ès szuperhősök születnek meg.

Max’s Midnight Movies

Premier epizódok: péntekenként 0:00-tól az AXN Sci-Fi-on

A premiert követően pedig minden epizód elérhető az AXN Playerben


79 hozzászólás on Bordán Lili a Max’s Midnight Movies sorozatról

  1. I think other web-site proprietors should take this website as an model, very clean and wonderful user friendly style and design, let alone the content. You are an expert in this topic!

  2. Whats up are using WordPress for your blog platform? I am new to the blog world but I am trying to get started and create my own.

  3. I was recommended this web position by my cousin. I am not sure whether this post is written by him as rejection one to boot get such detailed concerning my problem. You are amazing! Thanks!

Comments are closed.