Star Trek

Beszámoló: a Kapcsolatfelvétel két napjaMi lehetne a Star Trek történelmének jelentősebb dátuma, mint az, amikor az emberek először léptek kapcsolatba idegen lényekkel? Szerencsés, hogy a több, mint két évtizedes, de a mai napig népszerű Kapcsolatfelvétel című mozifilmből tudjuk a pontos dátumot is: a vulkániak pontosan 2063. április 5-én fognak landolni valahol Montanában, hogy kezet nyújtsanak az embereknek.

Az Űrszekerek csapat, akik folyamatos missziójuknak érzik, hogy önkénteseik és az emTV.hu partnereivel segítségével állandóan friss Star Trek-hírekkel árasszák el a netet, már eddig is több ingyenesen látogatható közösségi találkozót rendeztek. Idén első alkalommal az emtv/mdm rendezvények producere, Horváth Ádám Tamás javaslatára hagyományteremtő céllal egy kétnapos ünnepséget szerveztek a jeles dátum köré.

Az első napon a csapat törzshelyének számító Vault 51 adott ismét otthont a színes programnak. A sci-fis hangulatú gamer bar még Trekes welcome drinkkel és “Spocktailokkal” is kedveskedett a rajongó közönségnek.

A délután a sorozat ismert karaktereinek hangjait kölcsönző neves magyar színészek kerekasztal-beszélgetésével indult. A viccelődős, sztorizgatós csevegés közvetlen hangulatát a rendezvény két nagyszerű, ugyancsak színész házigazdája: Szórádi Erika és Holl Nándor biztosították. Így a Kapcsolatfelvételhez illően, stílusosan minden vulkáni főszereplő képviseltette magát: Orosz Anna (T’Pol, Enterprise), R. Kárpáti Péter (Spock, eredeti sorozat), Széles Tamás (Spock, Kelvin-filmek) és természetesen Holl Nándor (Tuvok, Voyager). De az asztal társaságát tovább színesítette Horányi László (Jean-Luc Picard, Új nemzedék TV3-as szinkronváltozat, Kapcsolatfelvétel), Pálfai Péter (Quark, Deep Space 9) és Vass Gábor (Chakotay, Voyager) is. A Star Trekes kiszólásokat hangos nevetéssel díjazta a közönség, ugyanakkor szóba kerültek más sorozatok, szinkronizálások is a beszélgetés folyamán, így természetesen Szórádi Erika Csillagkapus szinkronszerepe, Dr. Janet Frasier is.

A Médiazabálók színészbeszélgetős blokkját, a már szokásosnak nevezhető Parallaxis követte Vincze Miklós fizikussal, valamint az Impulzus Podcast Szélesi Sándor sci-fi íróval. A vendégek így kétféle szemszögből közelítették meg a valódi Kapcsolatfelvétel reális lehetőségét, ha már e témakör adta az aktualitást.

Az első napot a Csillagbár kvíz a sorozathoz kapcsolódó agypróbáló kérdéssora zárta, valamint a tombolahúzás és az egész napon átívelő küldetésjáték nyerteseinek kisorsolása. Mindhárom játék értékes Star Trek tematikájú ajándékkal gazdagította a szerencsés rajongókat.

A második nap helyszínét a Pólus mozi szolgáltatta, hiszen a kétnapos program különleges lezárásaként a közönség egyszeri alkalommal újra nagy, 130 négyzetméteres mozivásznon élvezhette a Star Trek: Kapcsolatfelvétel filmet 22 évvel a hazai bemutatója után, és 44 évvel a valódi Kapcsolatfelvétel előtt.


Leave a Comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük