Megjelenés

AZILUM címmel új fanzin indul


A Magyar H. P. Lovecraft Portál 2016. februártól nyomtatott magazint ad ki AZILUM címmel.  Az AZILUM elsősorban irodalmi fanzin lesz, természetesen nem csak Lovecraftról fog szólni, hanem a lovecraftiánus stílusról, a lovecraftiánus szubkultúráról is. Ismeretterjesztő írásokat, irodalmi cikkeket, eddig magyar nyelven még meg nem jelent műveket fog tartalmazni. Emellett filmismertetéseket, interjúkat is lehet olvasni benne. A témát a magazin két végéről ragadja meg: egyrészt Lovecraft felől, tehát azoknak szól, akik írásait olvasva lettek rajongói a weird fictionnek és a Cthulhu-mítosznak, másrészt pedig a Cthulhu-mítosz felől, vagyis azoknak is szól, akik a lovecraftiánus és a Cthulhu-mítoszt felhasználó írások, játékok, képzőművészet felől közelítik meg a témát. Somogyi Gábor szerkesztő olyan tartalmat kíván összehozni, amely a neten ebben a formában nem lelhető fel, ezért az AZILUM egyedülálló kezdeményezés!

A próbaszám elkészítése gyakorlatilag egyszemélyes bravúr volt, de a szerkesztő reményei szerint az elkövetkezőkben jelentkezni fognak olyan írói vénájú rajongók, akik esszét írnának, novellákat fordítanának, illusztrációkat készítenének vagy egyéb módon működnének közre a szerkesztésben.

A próbaszám február elején fog megjelenni, első körben 100 példányban. A készítők igyekeznek felmérni az igényeket, és ahhoz igazítják a későbbi számok terjedelmét és tartalmát. Az AZILUM színes / szürkeárnyalatos nyomtatott magazin, B/5-ös formátumú, terjedelme 40 oldal lesz. Ára kb. 500 Ft (+ postaköltség). Évente egyelőre 4 számot terveznek megjelentetni. A próbaszámban olvasható lesz Lovecraft közhelykönyve – ez azon feljegyzéseinek gyűjteménye, amelybe novellaötleteit, álmait jegyezte fel röviden. Helyet kapott a magazinban Michel Houellebecq Lovecraft-írásának egy részlete. Betekintést nyerhetünk Lovecraft New Yorkban eltöltött éveibe. Olvashatunk Lovecraft egyik kiemelt levelezőtársának, Robert E. Howardnak pesszimista világképéről. Persze, ez nem minden, a többi legyen meglepetés azoknak, akik beszerzik az AZILUM próbaszámát!

Érdemes figyelni a Magyar H. P. Lovecraft Portál Facebook-oldalát (facebook.com/hplovecraft.hu), hogy mielőbb értesülhessen minden érdeklődő a megjelenésről, a megrendelés módjáról és az akciókról! A Magyar H. P. Lovecraft Portálon hamarosan kiépül az Azilum oldala, ahol lehetőség nyílik a megrendelésre, illetve a szerkesztő szeretne más honlapokkal olyan partnerséget kialakítani, hogy azokon keresztül is terjeszthető legyen az AZILUM. Emellett az info@hplovecraft.hu e-mail címre is el lehet a megrendelést küldeni.

Somogyi Gábor szeretné, ha az Azilum körül kialakulhatna egy alkotói műhely. Úgy véli, sokaknak – és nem feltétlenül Lovecraft-rajongókról beszél – vannak jó gondolataik, jó írásaik, csak eddig nem volt igazán lehetőségük a publikálásra. Vonzó lehetőség lehet számukra az AZILUM, főleg azért, mert nyomtatásban jelenik meg.

Az AZILUM együttműködő partnere a The Black Aether.


Leave a Comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük