TV

Az új Doktor összefuthat Peter Capaldi korábbi karaktereivel?


Peter Capaldi amellett, hogy már gyerekkorában is nagy rajongója volt a Doctor Who tévésorozatnak, két karaktert is eljátszott már ebben a világban: a negyedik szezon második részében Caecillius szerepét kapta meg, a The Fires of Pompei című epizódban. Valamint a Torchwood harmadik évadában szintén ő játszotta John Frobishert is.

A legfrissebb rajongói spekulációk szerint a Capaldi-féle 12. (?) Doktor lehet, hogy összefuthat a színész korábbi karaktereivel…

Erre az egyik alapot Steven Moffat egy évvel ezelőtti nyilatkozata adja – akkor azt mesélte, hogy Russel T. Davies-nek, a korábbi showrunnernek volt egy ötlete arra, hogy miért is létezik két “Capaldi” a Doctor Who univerzumában, egy Pompejben, egy pedig a Torchwoodban. Amikor eldöntötték, hogy Capaldi lesz az új Doktor, akkor Moffat felhívta Daviest, hogy pontosan mi is volt az a teória, ami összekötötte volna a két karaktert, és a fejlemények tükrében vajon működne-e a koncepció a továbbiakban is. A válasz igen volt – és Moffat megígérte, hogy egyszer ki is fogják játszani ezt az ütőkártyát.

Friss hírek is táplálják a rajongói várakozásokat: néhány napja jelentették be, hogy Lanzarote-on fognak forgatni. Ez egyike a Kanári-szigeteknek, és 1984-ben forgattak ott az 5. Doktorral egy epizódot. Mint Moffat bejelentette, a Doktor visszatér egy régi kaland helyszínére, ahol azonban komoly változások történtek az utolsó látogatása óta.

Ez a visszatérés egyfelől, lehet a ’84-es, Planet of Fire című epizód helyszíne is, amit Lanzarote-on forgattak – akkor a vulkanikus Sarn bolygóként használták fel a helyszínt.

A rajongók azonban egy izgalmasabb teóriát agyaltak ki: szerintük a Doktor Pompejt fogja újra meglátogatni. A sorozat sminkese, Claire Prtichard az alábbi képet posztolta pár napja, ezen a Volcán del Cuervo látható:

doctor-who-series-8-Volcan-del-Cuervo

 

Elképzelhető, hogy Capaldi ebben az epizódban nem csak az új Doktort, de egy régi önmagát is fogja játszani egyidejűleg? Idővel meglátjuk.


Leave a Comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük