Események

Animecon 2013 nyereményjáték – eredményhirdetés


Egész napos jubileumi programsorozattal ünnepli a modern japán animációs film ötvenedik évfordulóját a tíz éves Magyar Anime Társaság augusztus 17-én a Petőfi Csarnokban. Az AnimeCon fókusza ez alkalomból a többgenerációs hazai japán rajzfilmes közösség és a szubkultúra fejlődése a kezdetektől napjainkig. Eheti nyereményjátékunkban erre a rendezvényre nyerhettetek párosjegyet.

Három kérdést tettünk fel, és szégyen-gyalázat, de a felkínált válaszokba becsúszott egy apróbb hiba is – szerencsére a túlnyomó többség ezzel együtt is meg tudott felelni a kérdésekre.

Az első kérdésünk az volt, hogy Mi Spike Spiegel hajójának a neve? Itt az általunk helyesnek gondolt válasz a Bebop volt, de mint Facebook oldalunkon Venesz Péter rávilágított, ez nem volt egészen pontos. Bár a sorozat valóban a Cowboy Bebop, Spike hajója a Swordfish II. Köszönjük a javítást – a Magyar Anime Társaság jóvoltából játékon kívül egy db jegyet ajánlunk fel a hiba korrigálásáért.

Második kérdésünk az volt, Milyen pénznemben van kitűzve Vash the Stampede / Eszeveszett Vash fejére a vérdíj? A helyes válasz a Dupladollár. Nujent a Shadowrun, míg eurodollárt a Cyberpunk szerepjátékok világában használnak.

Majdnem mindenki tudta a helyes választ a harmadik kérdésre: Melyik híres anime rendezőnek ugyanaz a vezetékneve, mint az SFportal főszerkesztőjének? Nem csalás, nem ámítás, az SFportal főszerkesztője Miyazaki Jun névre hallgat (és tényleg ez a neve, nem pedig felvett álnév), így a helyes válasz Miyazaki Hayao volt.

A sorsoláson a párosjegyet nyerte:

Ferenci László!

Gratulálunk, e-mailben értesítünk a továbbiakról.

Figyeljétek az SFportalt a további nyereményjátékokért is: holnaptól egy AXE Apollo csomagért lehet versenyezni, jövő héten pedig Dragon György Űrcsilliárdos című sci-fi regénye lesz a jutalom!