Mozi

Ami egy remek játékként indult, egy birodalommá fejlődött: dokumentumfilm a Dungeons & Dragons történetéről


Ha meg kéne neveznünk valakit, aki a legnagyobb hatással volt a játékiparra, sokunknak Gary Gygax neve jutna eszünkbe: ő és társa, Dave Arneson adták ki 1974-ben a Dungeons & Dragons első kiadását, és ezzel megszülettek az asztali szerepjátékok. A D&D hatása máig kitart: lehet, hogy manapság már kevesebben gyűlnek össze, hogy chips, kóla és pár fura formájú dobókocka társaságában játsszanak, de a számítógépes játékok világában továbbra is tetten érhető az örökségük. Akik tegnap még csak átlagos szerepjátékosok voltak, ma már sok esetben a legnagyobb videójáték sikereket rakják össze.

Azonban akik jobban ismerik a D&D történetét, azok tudják, hogy Gygaxék számára finoman sem volt zökkenőmentes az út: a kezdeti komoly sikerek még komolyabb üzleti harcba csaptak át, melynek végén Gygax elhagyta a kiadót.

The Great Kingdom című dokumentumfilm nem kevesebbre vállalkozott, minthogy feldolgozza a Dungeons & Dragons történetét: a hullámhegyeket és a hullámvölgyeket, a szép emlékeket és a mocskos összecsapásokat egyaránt. A film bemutatójának egyelőre nincs kitűzött dátuma, de nagyon kíváncsian várjuk.

http://vimeo.com/85059163


Leave a Comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük