Mozi - TV

Alpha – új szuperhős sorozat a SyFy-tól


Alfák – olyan átlagemberek, akik nem is átlagemberek, mert szuperképességeik vannak. A SyFy korábban Stan Lee-vel közösen egy szuperhősös valóságshowt csinált, nyáron azonban saját tévésorozatot indít a témában.

Az Alpha munkacím alatt futó sorozat főszereplői egy csapat alfa – akik hozzájuk hasonló képességekkel bíró bűnözőket üldöznek. Ugyanakkor megpróbálnak olyan titkokat is felderíteni, amelyet a CIA, FBI, Pentagon, és egyéb hagyományos összeesküvő amerikai ügynökségek nagyon nem szeretnének napvilágon látni.

A főszereplő a Bourne Ultimatumból ismert, Emmy-díjas David Strathairn lesz – ő alakítja a csapatot vezető Dr. Lee Rosent. Szerepel még Warren Christie (October Road), Malik Yoba (Defying Gravity), Laura Mennell (Watchmen), és Ryan Cartwright (Vincent Nigel-Murray from Bones) is.

A sorozat születése nem ment egyszerűen, még 2007-ben az ABC kezdett el foglalkozni vele, hogy aztán jól félre is rakja. Aztán Section 8 címmel újraindították az előkészítési munkálatokat, íróként az X-men 3-at jegyző Zak Pennel a fedélzeten, aki manapság a The Avengers mozival foglalatoskodik.

Végül az egész a SyFyhoz került át, akik 2009 augusztusában engedélyezték a 90 perces pilot elkészítését, a rendezői székben a Lost ex-rendezőjével/producerével. A kamerák végül 2010 júniusában kezdtek el forogni, Torontoban.

Egyelőre egy 90 perces pilotot és 11 epizódot rendeltek be a szériából, ennyi idő alatt talán kiderül, lehet-e újat mondani szuperhős-ügyileg, illetve hogy a Heroes-féle rombolás után kíváncsiak-e a nézők egy újabb tévés próbálkozásra.


31 hozzászólás on Alpha – új szuperhős sorozat a SyFy-tól

 1. sheenard

  Naná, hogy kíváncsiak, az amerikaiak nem lehetnek meg szuperhősök nélkül 🙂

 2. Sayed

  Spec én szerettem a Heroest, de még jobban a 4400-at, mindkét sorozattal, no meg a rajongótáborral nagyon illetlenül bántak el a készítők. Új hősös sorozat kell nekem, csak félek, hogy megint egy később félbehagyott sorozatba szeretek bele és utána bosszankodni fogok.

 3. A Heroes első évada pöpec volt, a második évad a Hiros, japános szál miatt még elment, és a hirtelen lezárást még be lehetett tudni a hollywoodi írósztrájknak… de aztán megbocsáthatatlanul pocsék lett, annyira, hogy az utolsó évadot meg sem néztem.

  A 4400-ért viszont iszonyatos nagy kár volt, az egy eszméletlen jó sorozat volt, és tényleg nagy kicseszés, hogy nem fejezték be normálisan. Törvényt kéne hozni, hogy márpedig az ilyen sorozatokat muszáj befejezni, és pont.

 4. sheenard

  Rá kellene szokni, hogy felbontott zacskós szotyit küld az a néhány millió rajongó a tévészékházba, ha a sorozatát kinyírják. Mert most a nézők véleményére magas ívben tesznek a csatornák – a statisztika az első.

 5. Sayed

  Szerintem nem szotyit kellene küldeni nekik, hanem mondjuk bolhákat, csótányt, stb. persze úgy, hogy még élve odajussanak. Az ilyen stáb nem érdemel szotyit, még a végén élveznék!
  A 4400-ért nagyon-nagyon nagy kár valóban. Csak azért nem nézem meg újra, hogy ne húzzam fel magam ismét a lefejezésén.

Comments are closed.