SF hírek

Abaddon kapuja, A marsi, Bolondok hercege és a többiek: a Fumax második féléves kiadói terve


1. Dan Wells: Ruins – Romok

Ruins-borito.indd

A frissen megjelent Ruins lezárja Dan Wells New York Times bestseller Részleges-trilógiáját, helyére kerülnek a töredékek Kira és szövetségesei utolsó kalandjában.

Már kapható!

 

 

2. Kathy Reichs: Virals – Kincsvadászok

Kv-borito_Kv-fedel.qxd

A Fertőzöttek folytatásában Kathy Reichs, a Dr. Csont-regények szerzője tovább szövi Tory Brennan és barátai történetét. A világszerte sikeres thriller szerző ifjúsági regénye bővelkedik izgalmakban és humorban egyaránt.

Már előrendelhető!

 

 

3. Ann Aguire: Horda

horda

Újabb New York Times bestseller trilógiánk zárul le szeptember elején: Ann Aguire Razorland-szériájának záró epizódja, a Horda is megjelenik. A posztapokaliptikus kötetek több díjat is megnyertek, többek közt egy romantikus regényeknek járót a Romance Writers of Americától.

 

4. Emily the Strange: Különös különcségek

emily

Emily the Strange: Különös különcségek, az Emily illusztrált regénysorozat második kötete.

Emily végre visszatér, remélhetőleg sokak nagy örömére. Lesz a könyvben a két Emilyn kívül többek közt macsakfordítógép, kémpelenka, családi kopogó szellem és sok más elszállt dolog.

Nem csak gyerekeknek!

Már előrendelhető!

 

 

5. Andy Weir: A marsi

martian

Ridley Scott máris filmet készít A marsiből Matt Damon főszereplésével, ami jól szemlélteti a regény magas minőségét. A szeptemberben megjelenő könyv példás tudományossággal, mégis közérthetően meséli el Mark Watney történetét, aki a Marson ragad és több, mint egy évig túl kell élnie egyedül, sérülten, segítség nélkül.

 

6. Bolondok hercege

pi

Mark Lawrence Széthullott Birodalom-trilógiájának elsöprő sikere után rengetegen várják új könyvét. Ebben egy új főszereplő mutatkozik be, a gyáva, semmirekellő szerencsejátékos és nőcsábász, Jalan Kendeth herceg. A Bolondok hercege nem folytatás, egy időben játszódik a Széthullott Birodalom eseményeivel, így azok is bátran kézbe vehetik Lawrence legújabb sikerkönyvét, akik az első trilógiát nem ismerik. Lawrence-t sem kerülte el a díjeső: idén például Gemmel-díjat vehetett át a Tövisek Császáráért. A Bolondok hercege borítóját egyébként ugyanaz a Jason Chan készítette, aki szintén Gemmelt nyert a Tövisek Császára borítójáért. Tervezett megjelenés: október.

7. Csupasz csontok

bones

Bár éppen csak kiadtuk a Végzetes utazást, a soron következő Dr. Csont kötet is a láthatáron van, október-novemberben várható, így nem kell sokat várni Temperance Brennan következő nyomozására.

 

8. Riyria-krónikák: Télvíz idején

riy

A Smaragdvihar, a Riyria-krónikák negyedik kötete után még idén október-novemberben tervezzük kiadni a sorozat ötödik epizódját is, hiszen egyre többen rajonganak a Riyria-világért – ami nem is csoda, a történet minősége könyvről könyvre csak nő, Michael J. Sullivan sorozatát a legjobbakkal emlegetik egy lapon.

 

9. Abaddon kapuja

12591719

A Térség-sorozat harmadik kötete, az Abaddon kapuja terveink szerint idén novemberben már megjelenik. Az Abaddon kapuja a megjelenésekor New York Times bestseller lett, ráadásul 2013-ban elnyerte a legjobb regénynek járó Locus-díjat, ami komoly elismerés a hamarosan tv-sorozatként is debütáló széria számára.

 

10. Assassin’s Creed: Unity

unity

A soron következő Assassin’s Creed regény a francia forradalom véres napjaiba repíti majd vissza az olvasót. Angolul novemberben jelenik meg, ha időben kapunk egy fordítható kéziratot, akkor szeretnénk mi is még idén megjelentetni.

 

11. Assassin’s Creed: Fekete lobogó manga

10577071_684237258321932_6445971428935181930_n

A Black Flag manga a Shueisha kiadó Jump X havi magazinjában fut 2013 óta, az első gyűjteményes kötet elvileg nemrég jelent meg belőle Japánban. A történet nem a játék illetve a regény feldolgozása, bár vannak benne átfedések, viszont a mangában lesznek új szereplők, és hangsúlyos szerepet kap a jelenben játszódó szál (az teljesen új vonal lesz, a játéktól független).

Így elvileg azok is élvezhetik a mangát, akik sem az Assassin’s Creed játékokat nem ismerik, sem a Fekete lobogó regényt.

Az Assassin’s Creed regénysorozat óriási siker itthon is, és a Fekete lobogó még azon belül is kiemelkedő sikerű, a Moly.hu oldalon jelenleg 91%-on áll az olvasók értékelései alapján, tehát nagy tetszést aratott. Reméljük a manga révén egy új olvasói réteg is megismeri ezt a remek sorozatot.

Tervezett megjelenés: 1. kötet őszi Mondocon (október), 2. kötet tavaszi Mondocon.

Ezek a megjelenési dátumok azért még tényleg csak tervek, mivel ez csak akkor jöhet össze, ha időben megkapjuk hozzá a szükséges képanyagot.

(x)


Leave a Comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük