TV

A Phoenix Comicon járgányai


Arizonában 2002 óta rendezik meg a Phoenix Comicont, amely annak idején 432 db látogatóval indult, tavaly pedig már több, mint 32 ezer látogató volt rá kíváncsi, így a világ egyik legjelentősebb geek találkozójává érett tíz év alatt.

Amiben a hazai conjáró közösség kezd egyenrangúvá válni a nemzetköziekkel, az a cosplayer gárda – olyan jelmezekbe és jelmezesekbe lehet belefutni itthon, hogy csak keresgélem az állam a földön. Nem csoda, hogy vannak, akik nemzetközi versenyeket is nyernek közülük, vagy épp külföldi conokra hívják őket zsűrizni.

Van azonban lemaradásunk is, például nincsenek tele a rendezvényközpontok parkolói zseniális és menő járgányokkal. Sci-fi rendezvényen a legjobb felhozatalt a 2003-as Hungaroconon láttam, amikor a helyiek szerveztek egy zártkörű partit Dave Prowse és Salgótarján legpénzesebb vállalkozóinak részvételével. Afféle fundraising-jellegű buli lett volna, ami külföldön egy fokkal jobban működik, mint itthon – a parti célja az lett volna, hogy a végén a menő vállalkozók összedobnak egy kis pénzt a következő évi rendezvényre. Míg autókban leparkolt a hotel elé nagyjából félmilliárd forint, addig a buli végére sikerült összekalapozni mintegy kétezer forintot.

Node visszatérve a nálunk sikeresebb Phoenix Comiconra, alant egy galéria a geeksaresexy.net jóvoltából. Az ottani rajongók egy része ennyire cool járművekkel állít be egy rendezvényre…

Katt a képekre a teljes méretért!


2 hozzászólás on A Phoenix Comicon járgányai

Leave a Comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük