Irodalom

A Főnix Könyvműhely könyvfesztiválra érkező újdonságai


Három fantasztikus könyvújdonsággal is jelentkezik a Budapesti Könyvfesztiválra a Főnix könyvműhely, amelyből kettő a fantasztikum témakörébe tartozik. Django Wexler Árnyháborúk sorozatának soron következő kötete A dicsőség ára címet viseli. A Főnix Astra sorozatban eddig megjelent két korábbi kötet – Az ezer név és az Árnyéktrón – után a harmadik rész 584 oldalas lesz és Torma Péter fordításában vehetik kézbe az olvasók.

Ajánló:

A király halálának nyomában megérkezett Vordanba a háború. Az irányítás úgy-ahogy a Kormányzótanács kezében van, azt azonban egy minden zugban árulót látó fanatikus vezeti. Borzalmas látványossággá váltak a kivégzések. Az új királynőnek, Raesinia Orboannak szinte semmi hatalma nincsen, egyre jobban szorongatja a kormány, és orgyilkosok törnek az életére. Ő azonban nem azért segített felszabadítani az országot az egyik zsarnokság alól, hogy most beleessen egy másikba. Bizalmát rendíthetetlen katonájába, Marcus D’Ivoire-ba helyezve nekilát, hogy új irányt adjon a történelem folyásának.

Miközben a Felesküdött egyház titkos keze a kontinens minden hatalmát Vordan ellen fordítja, a titokzatos és zseniális tábornok, Janus bet Vhalnich lehetőséget kínál a győzelemre. Az ezredparancsnoknak frissen kinevezett Winter Ihernglass, aki csak most találkozott újra szerelmével és barátaival, máris véres ütközetbe kell, hogy vezesse őket.

Az ellenség pedig nem csak muskétákkal és ágyúkkal van felfegyverkezve. Egy ősi rend tiltott mágiát használó sötét papjai beszivárogtak Vordanba, hogy minden eszközzel megpróbálják megállítani Janust…

A kiadó új szerzői közé tartozik Tracy Townsend, aki A sors tolvajai trilógia első kötetével lép a magyar olvasók elé szintén a Millenárison a kiadó B65-ös standjánál. A szintén Főnix Astra logó alatt megjelenő 380 oldalas könyv címe Kilencek. A fordítója Vancsó Éva.

Ajánló:

Corma sötét utcáin kallódik egy könyv, amely önmagát írja, egy könyv, amelyért egyesek akár ölni is képesek.

Rowena Downshire futárként dolgozik a feketepiacon, hogy kifizesse anyja adósságát, amikor egy sürgős megbízásnak köszönhetően szembekerül legrosszabb rémálmainak szörnyetegével. Sikerül elmenekülnie, de a csomagban szállított különös könyvet ellopják.

Kevesen élik túl, ha megismerik az Alkimista titkát, ám amikor Rowena üres kézzel és rémülten megjelenik a lépcsőjén, a férfi nem képes elküldeni. Ehelyett segítséget kér attól, akitől a legkevésbé szeretne: egy visszavonult tolvajtól és zsoldostól, Anselm Meterontól.

A város túlsó végén Phillip Chalmers tiszteletes egy cellában találja magát, véresen, tele zúzódásokkal, egy nálánál kétszer nagyobb lény társaságában. Az egyetlen esélye a túlélésre, ha lefordítja a kezébe adott könyvet, de rá kell döbbennie, hogy annak sorait maga a Teremtő írja, és a nem megfelelő kezekben az emberiség végét jelenthetik.

Ez a különös társaság egy összeesküvés középpontjába kerül, ahol mindenki a könyvet akarja megszerezni, hogy felhasználhassa a saját céljaira. Ilyen körülmények között honnan tudhatják, ki a barát, és ki az ellenség? S mi történik, ha a könyv felfedi a titkot, amelyet egyetlen embernek sem szabadna ismernie?

A Főnix Könyvműhely standja a 2019-es Budapesti Könyvfesztiválon a Millenárison

Leave a Comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük