TV

A Buffy inspirálta a S.H.I.E.L.D. sorozatot


Pontosabban annak egy epizódja – és ezt maga Joss Whedon ismerte be. Egészen konkrétan a Buffy harmadik évadának The Zeppo című epizódja. Ebben a részben a központi szereplő Xander, aki a csapat legkevésbé szuperebb tagja. Nyilván nincs meg benne Buffy szuperképessége, nem tud varázsolni, a harcban sem jeleskedik túlzottan, a legnagyobb erénye igazából az, hogy mindig mindent megtesz a csapatért.

Ebben az epizódban azonban kénytelen teljesen egyedül szembeszállni egy, a gimit felrobbantani szándékozó zombicsapattal – nem várhat addig, amíg Buffy előkerül és lepofoz mindenkit. Az epizód során Xander, a tökéletes átlagember kénytelen szembenézni egy, az erejét jócskán meghaladó kihívással, és győzni.

Pontosan ugyanez a momentum fog visszaköszönni a Marvel’s Agents of S.H.I.E.L.D. sorozatban is: a szuperhősök világában olyan ügynököknek kell helyt állniuk, akik nem rendelkeznek szuperképességekkel.

– Ez gyakorlatilag a tévésorozat változata a The Zepponak – mondta el Whedon az Entertainment Weeklynek -, ami egy szándékos ellentéte egy Buffy epizódnak, hogy az a szereplő ragyoghasson, aki a legkevésbé számított. […] Ez a szuperhősök és szupersztárok világa, ők a hírességek, és ez egy nehéz világ… főleg azoknak az embereknek, akiknek nincsenek szuperképességeik.

Lesznek persze nagyon érdekes momentumok, de Whedon szerint a sorozat arról szól, amint Clark Gregg megszemélyesít a sorozatban: az Átlagembert.

 


4 hozzászólás on A Buffy inspirálta a S.H.I.E.L.D. sorozatot

Comments are closed.