Star Trek

3 bűnös, akik miatt utálni fogják az őstrekkerek a Picard-sorozatot


Az új nemzedék volt eleddig a legsikeresebb Star Trek-sorozat, annak ellenére, hogy az eredeti széria hardcore rajongói akkor legalább annyira utálták, mint amennyire mostanság a Discoveryt képesek utálni azok, akik tíz-húsz éve szerettek bele a Star Trekbe. Nos, akik a Discoveryt gyűlölik, azok számára elképzelhető, hogy nem lesz sok köszönet az év végén érkező Picard-sorozatban sem. Íme három bűnös, akik miatt nem a jó öreg TNG-t fogja megidézni az új széria.

J.J. Abrams miatt

A 2009-es, J.J. Abrams-féle Star Trek film új idősíkot nyitott – ezt keresztelték később Kelvin idővonalra. Ebben sokkal előbb meghal James T. Kirk apja, elpusztul a Vulkán, stb. Az eredeti, Prime idővonalon viszont bekövetkezik a Hobus szupernóvává alakulása, és ezáltal a Romulus pusztulása. J.J. Abrams ezáltal nem csak a reboot, hanem az eredeti sorozatok világának jövőjét is meghatározta – hiába utálják ezt egyes trekkerek.

A hírek szerint a Hobus és a Romulus pusztulása Jean-Luc Picard karrierjében, életében jelentős fordulópontot hoz.

Alex Kurtzman miatt

Aki ugye J.J. Abrams tettestársa volt a mozis rebootban, és akinek a Discoveryt is köszönhetjük, és aki mostanság a tévés Star Trek világ főatyaúristenévé vált. Akiknek nem jött be a Discovery, azok jobb, ha felkészülnek arra, hogy a Picard-sorozat is csalódást fog okozni. Akár annak ellenére is, hogy Sir Patrick Stewart bizalmat szavazott a projectnek. Stewartot a hírek szerint korábban nem érdekelte a Star Trekbe való visszatérés, de hajlandó volt Kurtzmannal találkozni. A színész egy három oldalas összefoglalót kért a tervekről – Kurtzman és a forgatókönyvó Michael Chabon (aki a Calypso című Short Trek epizódot is jegyezte) egy 34 oldalas leírást adtak át, azzal, hogy ennél rövidebben nem tudják leírni, mit is akarnak. A Picard-sorozat előkészítésében Kurtzman nyakig benne van, az őstrekkerek fejében tehát megszólalhat a vörös riadó.

Sir Patrick Stewart / Jean-Luc Picard miatt

Mert Picard karaktere teljesen más lesz, mint kapitány korában – erre már Sir Patrick Stewart is figyelmeztetett, amikor tavaly nyáron bejelentették a Las Vegas-i Star Trek találkozón az új sorozatot. Jonathan Frakes (Riker parancsnok alakítója a TNG-ben, majd számtalan Star Trek epizód és két mozifilm rendezője) elmondta, hogy Picard végzett a Csillagflotta karrierjével, nem kapitány többé. Hogy Picard egyszerre legyen hű a TNG-ben megismert önmagához, és egyszerre legyen nagyon más, azt maga Stewart is erőteljesen szorgalmazza. Stewart egyébként producerként is részt vesz a munkálatokban, és elég nagy beleszólása van a forgatókönyvekbe – ez talán reményt adhat azoknak, akik nem kedvelik Kurtzman munkásságát.

Akik viszont kedvelték a Discoveryt és a második szezont megelőző Short Trek miniepizódokat (mint ezen sorok írója is), azok valószínűleg nem aggodalommal, hanem izgatottan várják a föderációs legenda visszatérését.

A következő cikkben végigveszünk néhány elméletet, ami megpróbálja megtippelni, hogy miről is fog szólni az új sorozat.


1 hozzászólás on 3 bűnös, akik miatt utálni fogják az őstrekkerek a Picard-sorozatot

Leave a Comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük